Μενού
plimmira palamas
Πλημμύρα στην περιοχή του Παλαμά | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσίασε το νέο της εργαλείο σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση για επικίνδυνες καιρικές μεταβολές.

Ο διευθυντής Ερευνών του ΕΑΑ, Κώστας Λαγουβάρδος, ενημέρωσε για τις δυνατότητες της εφαρμογής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, που τιμήθηκε προ ημερών. 

«Επειδή στο πλαίσιο της κλιματική δράσης η έγκαιρη προειδοποίηση για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πρωταρχικής σημασίας, η μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ολοκλήρωσε και παρουσιάζει την πρώτη φάση της εφαρμογής που έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, για την έγκαιρη ενημέρωση και προειδοποίηση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή» ανέφερε, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις δυνατότητες που θα έχει η εφαρμογή αυτή. Ειδικότερα, προφέρει: 

  1. παρατηρήσεις από το δίκτυο σταθμών του Meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή 
  2. δορυφορικές παρατηρήσεις νεφών
  3. χάρτες πρόγνωσης καιρού (με δυνατότητα ζουμ, απεικόνισης της πρόγνωσης σε κάθε σημείο, κλπ)

Ακόμα, η «εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης αποστολής ειδοποιήσεων, σε περίπτωση υπέρβασης προκαθορισμένων ορίων (πχ. μεγάλο ύψος βροχής, πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι)». 

Στο πλαίσιο αυτού του έργου έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση 13 νέων μετεωρολογικών σταθμών (οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετηθεί και τροφοδοτούν ήδη την εφαρμογή με τις μετρήσεις τους) καθώς και η εγκατάσταση τριών μετρητών στάθμης νερού σε ποτάμια. Στο άμεσο μέλλον το δίκτυο αυτό θα πυκνώσει ακόμα περισσότερο, ενώ θα προστεθούν και νέες πληροφορίες και δεδομένα στην εφαρμογή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA