Μενού
exarheia_metro
Έργα για το μετρό στα Εξάρχεια | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του εργοταξίου του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητά να αφαιρεθεί σημαντικό τμήμα από τις εξωτερικές λαμαρίνες.

Σύμφωνα με το Orange Press Agency, είχε προηγηθεί προσφυγή κατοίκων των Εξαρχείων στις δικαστικές Αρχές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την έκταση του εργοταξίου και τον χώρο που καταλαμβάνουν οι λαμαρίνες, λέγοντας ότι δεν προβλέπεται, όπως ο νόμος ρητά αναφέρει, το αναγκαίο διάστημα -επί της Θεμιστοκλέους- ώστε να μπορούν να περνούν οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα.

Η απόφαση ελήφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 31 Αυγούστου και σήμερα επιδόθηκε στις εταιρείες που «τρέχουν» το έργο του Μετρό στα Εξάρχεια, με την επισήμανση ότι είναι άμεσα εκτελεστέα.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο έγγραφο, η Απόφαση αναφέρει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών «υποχρεώνει τους καθ' ων να αναστείλουν την επέκταση του εργοταξίου σε όλο το μήκος της οδού Θεμιστοκλέους ή εφόσον αυτό έχει ήδη λάβει χώρα, να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, σε κάθε περίπτωση, στο μέτρο που να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λ.χ. πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων)».

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό στα Εξάρχεια έχουν προκαλέσει την αντίδραση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο σταθμός δεν έπρεπε να γίνει επί της πλατείας, καθώς, μεταξύ άλλων, ήταν από τα ελάχιστα ελεύθερα σημεία της περιοχής που είχαν πράσινο.

Το τελευταίο «επεισόδιο» στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, σημειώθηκε περί τα τέλη Ιουλίου, με αστυνομικούς να κάνουν προσαγωγές έξι γυναικών οι οποίες αναρτούσαν πανό στα αγγλικά, με σύνθημα ενάντια στην τουριστικοποίηση της περιοχής.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...