Μενού
metro-thessalonikis
Μετρό Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2024. 

Οι σταθμοί στην πλειοψηφία τους είναι έτοιμοι, έχοντας πάρει την τελική τους μορφή. Ένας από τους πρώτους σταθμούς που έχουν ολοκληρωθεί είναι ο σταθμός «Ευκλείδης» που βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς «Παπάφη» και «Φλέμινγκ».

Το κανάλι του «perigon_perspective» ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τον ολοκληρωμένο σταθμό «Ευκλείδης» από ψηλά.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η λειτουργία

Η λειτουργία του Μετρό θα ξεκινήσει με τη βασική γραμμή που βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης με αρχικό τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», ο οποίος βρίσκεται εμπρός από τον σταθμό του ΟΣΕ και συνεχίζει έως τον τερματικό σταθμό «Νέα Ελβετία» στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης, καταλήγοντας στο αμαξοστάσιο Πυλαίας.

Η γραμμή ακολουθεί κυρίως τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δελφών και Σόλωνος.

Το έργο της βασικής γραμμής περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και 13 σταθμούς που περιλαμβάνουν τους σταθμούς:

 1. Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός
 2. Πλατεία Δημοκρατίας
 3. Βενιζέλου
 4. Αγίας Σοφίας
 5. Συντριβάνι
 6. Πανεπιστήμιο
 7. Παπάφη
 8. Ευκλείδης
 9. Φλέμινγκ
 10. Ανάληψη
 11. 25ης Μαρτίου
 12. Βούλγαρη
 13. Νέα Ελβετία

Σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει και η λειτουργία και της επέκτασης προς Καλαμαριά. Οι σταθμοί της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, είναι:

 • Νομαρχία
 • Καλαμαριά, Αρετσού
 • Νέα Κρήνη
 • Μίκρα

Η βασική γραμμή του Μετρό θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περίπου 250.000 επιβάτες, αλλάζοντας πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA