Μενού
Παραλία της Κρήτης
Παραλία της Κρήτης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Εσάς σας μύρισε ακόμα καλοκαίρι; Το tripadvisor πάντως έτσι την είδε, και ανάρτησε νωρίς-νωρίς τη λίστα του με τις κορυφαίες παραλίες για το 2024, με βάση τις αξιολογήσεις των αναγνωστών του, μέσα στις οποίες χώρεσε και μία ελληνική, που έχει βραβευτεί ως η ομορφότερη της Κρήτης.

Δεν είναι όμως ο επώνυμος Μπάλος ή το ιδιαίτερο Λαφονήσι, αλλά τα Φαλάσαρνα, ένας από τους πιο φημισμένους προορισμούς στη Μεγαλόνησο, τόσο για την παραλία τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος, που κατάφερε να μπει στο τοπ 20 του μέσου, στη θέση 19.

«Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εκπληκτικά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα. Η παραλία Φαλάσαρνα ξεχωρίζει για το τοπίο. Πηγαίνετε για κολύμπι, μακροβούτια με αναπνευστήρα ή χαλαρώστε στην απαλή άμμο και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια», αναφέρει το site στην περιγραφή του.

Το στολίδι της Κρήτης

Η παραλία στα Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί ως η πιο όμορφη της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται σχεδόν πάντα μέσα στο τοπ 10 των καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη, διαθέτοντας υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και ζεστά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Είναι τόσο μεγάλο το κομμάτι της στην Παχιά Άμμο, που δύσκολα θα αισθανθείτε να «πνίγεστε» από κόσμο ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν εκατοντάδες άλλοι θα βρίσκονται γύρω σας.

Μοναδικό μειονέκτημα της ότι είναι εκτεθειμένη στους βόρειους και δυτικούς ανέμους, οπότε συχνά θα συναντήσετε μεγάλα κύματα. Ωστόσο, αυτό είναι που την κάνει δημοφιλή σε όσους αρέσει το windsurfing.

Οι τοπ 5 παραλίες στον κόσμο

Αυτές είναι οι παραλίες που εκθείασαν οι παραθεριστές για το 2024:

Praia da Falésia, Πορτογαλία

Οι τοπ 5 παραλίες
Οι τοπ 5 παραλίες | Shutterstock

Spiaggia dei Conigli, Ιταλία

Οι τοπ 5 παραλίες
Οι τοπ 5 παραλίες | Shutterstock

La Concha, Ισπανία

Οι τοπ 5 παραλίες
Οι τοπ 5 παραλίες | Shutterstock

Ka'anapali, Χαβάη

Οι τοπ 5 παραλίες
Οι τοπ 5 παραλίες | Shutterstock

Grace Bay, Νήσοι Τερκς και Κέικος

Οι τοπ 5 παραλίες
Οι τοπ 5 παραλίες | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA