Οι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών βρήκαν τρόπο να τιμήσουν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την 1η Μαΐου του 1944 από τους Ναζί κατακτητές.
Πολλοί από αυτούς είχαν ήδη φυλακιστεί από το καθεστώς Μεταξά και παραδόθηκαν στους κατακτητές, γράφοντας μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Μετά την ανεύρεση των φωτογραφιών και την αποκάλυψη συγκινητικών προσωπικών ιστοριών, οι φοιτητές προχώρησαν στη δημιουργία μιας μοναδικής τοιχογραφίας.
Η τοιχογραφία αποτυπώνει μία από τις ιστορικές φωτογραφίες και λειτουργεί ως ένα ακόμη, αυτοσχέδιο μνημείο μνήμης - ένας τρόπος να σταθεί η νέα γενιά απέναντι στο παρελθόν, να το κοιτάξει κατάματα και να το τιμήσει.
- Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι «μπαίνει» στο καλάθι
- Η «Νάντια» του American Pie άνοιξε OnlyFans - «Ήρθε η ώρα να μάθετε»
- Η ανάρτηση Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ληναίου: Εξηγεί γιατί ανακοινώθηκε 4 μέρες μετά
- Κεφαλονιά: Λύνει τη σιωπή του ο 23χρονος φίλος της Μυρτώς - «Θα συνευρισκόμασταν ερωτικά όλοι μαζί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.