Μενού
mihalis-katsoyris
Η εικόνα του Μιχάλη Κατσούρη στο γήπεδο της ΑΕΚ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρει, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) της Αστυνομίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι ευθύνες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης.

Μεταξύ άλλων, αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ που διενεργεί την ΕΔΕ έχει στα χέρια του τέσσερις απολογίες και παρατηρείται από τις καταθέσεις του υποστράτηγου, δύο ταξιάρχων και ενός αστυνομικού διευθυντή και παρατηρείται πως ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο, αναδεικνύοντας παράλληλα πως δεν είχαν τη σωστή πληροφόρηση για την είσοδο των Κροατών χούλιγκανς στην Ελλάδα, η επίθεση των οποίων μαζί με τους Έλληνες οπαδούς οδήγησαν στο να δολοφονηθεί ο Μιχάλης Κατσούρης.

Σύμφωνα με το OPEN, με αυτό τον τρόπο ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, μπορεί να συντάξει το πόρισμά του τις επόμενες ημέρες για το πως οι Κροάτες χούλιγκαν κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα και να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μιχάλης Κατσούρης: Τι είπαν στις απολογίες τους

Οι απολογίες που έχει στα χέρια του είναι ενός υποστράτηγου, δύο ταξιαρχών και ενός αστυνομικού διευθυντή που αναφέρουν ότι έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν και κανείς δεν αναλαμβάνει κάποια ευθύνη ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Ειδικότερα, ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ αναφέρεται στους δύο βοηθούς του, καθώς επίσης και στο Αρχηγείο λέγοντας ότι δεν είχε την πληροφόρηση και την ενημέρωση που θα έπρεπε να έχει, ενώ σημείωσε ότι δεν ήταν ο ίδιος στο κέντρο επιχειρήσεων όταν οι Κροάτες έφτασαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και σκότωσαν τον Μιχάλη Κατσουρή.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA