Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» αποκαλύπτεται στην Καλαμάτα, καθώς μία 29χρονη ζει επί επτά χρόνια σε κλουβί. Η μητέρα του κοριτσιού έδωσε στη δημοσιότητα ένα σοκαριστικό βίντεο με τη νεαρή να βρίσκεται πίσω από κλειδωμένη πόρτα να φωνάζει.

Σύμφωνα μάλιστα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση, ενώ περιπολικά έσπευσαν στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας όπου εξελίσσεται η υπόθεση, ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα.

Οι κάτοικοι πάντως αναφέρουν ότι η οικογένεια δεν έχει πολλές επαφές με τον οικισμό που βρίσκεται λίγο έξω από την Καλαμάτα, ενώ και το ίδιο το κορίτσι φέρεται να έβγαινε μόνο μέχρι την αυλή.

Η μητέρα, ισχυρίζεται ότι το παιδί είχε γίνει επικίνδυνο για τον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους, για τον λόγο αυτό, όπως λέει η γυναίκα, δημιούργησε το κλουβί. Μάλιστα, είχε υπάρξει και στο παρελθόν παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως επίσης και ψυχιατρικές γνωματεύσεις για την 29χρονη.

Η μητέρα ακόμα ισχυρίζεται ότι από το 2017 ένα φάρμακο έλειψε και από τότε ξεκίνησε η αλληλουχία των γεγονότων που φτάνουν στο σήμερα. «Φάρμακο δεν βρέθηκε άλλο, πίνει κοκτέλι φαρμάκων και αναγκαστήκαμε μέρα με τη μέρα, αφού ήταν επιθετική, όπως σιγά - σιγά την κλείσαμε, έτσι θέλαμε να την ξανανοίξουμε με τους ειδικούς, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κανείς», ισχυρίστηκε η μητέρα, λέγοντας ότι έχει απευθυνθεί στους ειδικούς.

«Δεν είμαστε σίγουροι τι ακριβώς είναι, δεν ξέρουμε. Πρέπει να σάς απαντήσει ο γιατρός. Χωρίς γιατρό δεν γίνεται τίποτα, εγώ ούτε προσθέτω ούτε αφαιρώ φάρμακα», ανέφερε ακόμα η μητέρα της 29χρονης, ισχυριζόμενη ότι «αδιαφόρησαν όλοι».

«Εγώ συνέχισα να ψάχνω και να κάνω διάφορα, από εκεί και μετά τι άλλο μπορούσα να κάνω», είπε επίσης η μητέρα της νεαρής, για την οποία ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες που ζει «είναι μια χαρά».

«Και στον κήπο βγαίνει, δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη εκεί, είναι ένα δωμάτιο, είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της, με τη διαφορά ότι ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι το ξύλο και τις περισσότερες ώρες είναι ή έξω ή μέσα στο δωμάτιο».

Ακόμα, η μητέρα είπε: «Δεν είναι δηλαδή το παιδί μέσα συνέχεια. Και στην αυλή βγαίνει γιατί ανοίγουμε έξω την πόρτα τη διπλή για να περνάει κόσμος να τον βλέπει. Μπαίνουν, τής μιλάνε, όποιοι, γιατί δεν έχει και πολλά άτομα εδώ το χωριό, γι' αυτό κλείνουμε για να μην πεταχτεί έξω ή να μην έρχεται πάνω».

Η μητέρα είπε ότι η 29χρονη έχει νοσηλευτεί παλαιότερα, ενώ δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πάντως, σύμφωνα με την εκπομπή, πριν μερικά χρόνια ψυχίατρος που εξέτασε τη νεαρή έκρινε ότι δεν πρέπει να νοσηλευτεί σε κάποιο ίδρυμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA