Μενού
Το δυστύχημα των Τεμπών
Το δυστύχημα των Τεμπών | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Βέβαιη πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής,  θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις Αρχές για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι η Άλμα Λάττα, μητέρα νεαρής που σκοτώθηκε μετά την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών. 

Μιλώντας στο Mega, η κα Λάττα ερωτήθηκε σχετικά με τη συζήτηση που έλαβε χώρα στη Βουλή για τα Τέμπη και διερωτήθηκε: «Είναι άνθρωποι αυτοί; Κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα τα καταφέρουμε να δικαιωθούμε. Απελπίστηκα με αυτό που έγινε στη Βουλή». 

Σχετικά με την ομιλία του πρώην υπουργού, σημείωσε πως την «εξέλαβα όπως όλοι. Όχι μόνο αυτός, γιατί αυτός καλά κάνει, μα και οι άλλοι, που ήταν καθιστοί και χειροκροτούσαν, γελούσαν κάποιοι άλλοι, είναι συνένοχοι όλοι. Δεν είναι ένας, είναι όλοι». 

Συμφώνησε με την ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν οι σκηνές αυτές προσβάλουν τη μνήμη των νεκρών και έκανε λόγο για «κοροϊδία».

«Δεν έχουν παιδιά, εγγόνια; Περιμέναμε ότι θα τη δώσει από μόνος του τη βουλευτική ασυλία. Όλοι έτσι είχαμε την αίσθηση. Όχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά δεν φταίει και σε τίποτα. Δεν ευθύνεται για κάτι» συμπλήρωσε και επεσήμανε: «Που για να γίνει τηλεδιοίκηση τώρα στη Λάρισα χρειάστηκε μόνο 3 μήνες και με λιγότερα χρήματα. Οι μανούλες δεν ήξεραν καν τι γινόταν με τα τρένα, δεν θα είχαμε βάλει τα παιδιά μας σε αυτά τα καταραμένα τρένα».

Θυμήθηκε τα όσα της έλεγε το παιδί της, όταν θα γίνει διάσημο, και υπογράμμισε, πως ως μητέρα, είναι βέβαιη πως ο κ. Καραμανλής θα κληθεί να λογοδοτήσει. «Και αυτός, γιατί είμαι μάνα και το πιστεύω, στο τέλος θα πληρώσει. Ή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή με το ζόρι, θα τον βάλουμε στο σκαμνί και θα μπει φυλακή. Δεν γλιτώνει από την οργή της μανούλας» είπε, ειδικότερα.

«Ήταν τόσα παιδιά. Τόσα όνειρα, τους κάψανε τα όνειρα. Ένα λουλούδι γεμάτο ζωή η κόρη μου. Πόσο όμορφη, και τώρα που είναι; Μας βλέπει από ψηλά. Και εμείς εδώ οι μανούλες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Με τα θηρία που είναι εκεί στη Βουλή. Φώναξα δικαιοσύνη στη Λάρισα. Δεν ζητάμε κάτι παράνομο, το καθήκον τους να κάνουν» είπε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με το εάν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, δήλωσε πως «υπάρχει», αλλά δεν υπήρχαν οι δικλείδες ασφαλείας για αυτή την περίπτωση. 

«Προσπαθούν να το ρίξουν στο ανθρώπινο λάθος. Το ανθρώπινο λάθος ναι, υπάρχει, όμως για να γλιτώσει κάνεις το ανθρώπινο λάθος, έχεις συστήματα ασφαλείας, ό,τι και αν γίνει, υπάρχουν αντικλείδια, φανάρια, τηλεδιοίκηση που βλέπεις τα πάντα και αποφεύγεις το ανθρώπινο λάθος. Ο άνθρωπος εκείνη την μέρα έπινε. Υπάρχουν μάρτυρες, στο δικαστήριο θα βγουν όλα αυτά. Υπάρχουν μάρτυρες που έπιναν και γλεντούσαν στον ΟΣΕ». 

Σχετικά με το μπάζωμα στο σημείο, είπε πως τις πρώτες μέρες οι γερανοί εργάζονταν κανονικά στο σημείο, ενώ αναφέρθηκε και σε φροτηγά που έσκαψαν και πήρα χώμα. 

«Εγώ ήμουν μέχρι Πέμπτη, Παρασκευή, κάθε λεπτό, εκεί στους γερανούς μήπως βρω το παιδί μου, ματωμένο, τραυματισμένο, όχι πεθαμένο. Και δεν υπήρχαν καν τσιμέντα.  Οι γερανοί δούλευαν με κάτι τακάκια ξύλινα για να βγάλουν τα βαγόνια. Πώς ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι έριξαν τσιμέντα για να δουλεύουν οι γερανοί; (...) Δεν είναι μόνο το μπάζωμα, ήρθαν 100 φορτηγά πήραν χώματα, 40 πόντους  έσκαβαν. Υπήρχε και η Πυροσβεστική κι άλλα άτομα. Άλλα 10 φορτηγά ήταν παρόντα όταν έφευγα τα φορτηγά από το σημείο. Ένας κατέγραφε τα φορτηγά, ο άλλος κοιτούσε με drone και άλλα 3-4 άτομα από Περιφέρεια και Πυροσβεστική...».

Διαβάστε επίσης

Μία Αγγλίδα δημοσιογράφος στην Κυψέλη: Η Έστερ εξηγεί γιατί άφησε το Λονδίνο για την Αθήνα

Σπάνιο βίντεο: Οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα μετά την κατοχή, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου

 «Σεροτονίνη»: H καθόλου τιμητική αναφορά του Ουελμπέκ στην Ελλάδα που δεν παρατήρησε κανείς

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA