Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη μνήμη των 57 θυμάτων στα Τέμπη επί της οδού Ταταούλων, στον χώρο μπροστά από την είσοδο των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων, στον Βύρωνα.
Το μνημείο κατασκευάστηκε σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του δημάρχου, Αλέξη Σωτηρόπουλου, στη μνήμη των 57 θυμάτων «που χάθηκαν με βίαιο και άδικο τρόπο».

Όπως αναφέρει ο Δήμος Βύρωνα, σκοπός του είναι να λειτουργεί ως διαρκής υπόμνηση για τις επόμενες γενιές, ειδικότερα για τη νεολαία μας, της τραγικής αυτής απώλειας.

«Για το λόγο αυτό το μνημείο τοποθετείται κοντά στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης, ώστε να θυμίζει πάντα, όχι μόνο την τραγωδία, αλλά και την αξία της ζωής, της αλληλεγγύης και της ενότητας. Η μνήμη της βίαιης και πρόωρης απώλειας αυτών των νέων ανθρώπων θα αποτελεί διαρκή φάρο ελπίδας και αναστοχασμού για όλους», αναφέρεται ακόμα.


- Μυριέλλα Κουρεντή: «Δεν είμαι πλέον σκλάβος αυτού του κόσμου - Είμαι παιδί του Θεού»
- Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Πώς πληρώνεται το voucher
- «Τον πήραν απ' το σπίτι με αίματα»: Νίκος και Γιώργος θυμούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου
- Βουλιαγμένη: Απελπισμένη αναζήτηση για τον δύτη - Η «προφητική» ταμπέλα που φέρεται να αγνόησε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.