Μενού
Σχολείο
Μαθητές σχολείου στο προαύλιο | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Τετάρτης (29/5) μετά την αποστολή μαζικών απειλητικών email για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αρκετά σχολεία στην Αττική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προέκυψε πως τα απειλητικά email για βόμβα σε σχολεία στην Αττική είναι φάρσα, ενώ περισσότερες από 130 καρτέλες έχουν ανοιχθεί από την Άμεση Δράση.

Στα συγκεκριμένα σημεία στην Αττική θα μεταβούν δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ. για οπτικό έλεγχο, ενώ ο αποστολέας φαίνεται πως είναι Ρώσος, και την έρευνα έχει αναλάβει το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΡΤ,  τα απειλητικά email δέχθηκαν σχολεία σε περιοχές όπως Γέρακας, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Νέα Ιωνία, με τις Αρχές να θεωρούν το συμβάν ως μη σοβαρό.

Tα σχολικά κτίρια εκκενώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές, για προληπτικούς λόγους, θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους. Όπως έγινε γνωστό, από την αναστάτωση που προκλήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, το 100 δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από διάφορα σχολεία στην Αττική. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA