Μενού
Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου | EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
  • Α-
  • Α+

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε στο θέμα της έμφυλης βίας, με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, επισημαίνοντας πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαδικασία» για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας.

Σε συνέντευξή της στο Konta Channel, η κα Μπεκατώρου ερωτήθηκε για τη δολοφονία της 28χρονης, σημειώνοντας πως «είναι πραγματικά τόσο δυσάρεστη η συγκυρία, που κανονικά δεν θα έπρεπε να κοιμάται κανείς». 

«Όταν ξεκίνησε τα κίνημα MeToo στην Ελλάδα, με έναν τρόπο, οι γυναίκες πήραν θάρρος. Επομένως, από ένα σημείο και μετά ο κόσμος έψαχνε τη διαδικασία, να βγαίνει να μιλάει. Όμως δεν υπάρχει διαδικασία» παρατήρησε. 

Στο πλαίσιο συμμετοχής σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα πήγε στην Ισλανδία, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκεί, όπως είπε, «θεωρούν επιτυχία όχι να γίνει καταγγελία, αλλά να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο».

«Όταν έπρεπε να μιλήσουμε για τα πρωτόκολλα κάθε φορέα - άλλα η αστυνομία, άλλα οι δομές -  αλλά ένα θύμα δεν μπορεί να λέει 200 φορές την ιστορία, να κινδυνεύει και να πρέπει να διασυνδέσει όλες τις πλευρές» σημείωσε και ενημέρωσε πως παρότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στο να φτιαχτεί ένα πρωτόκολλο, όταν έφτασε η ώρα να γίνει, αποχώρησαν.

Σχετικά με τη γραμμή 15900 επεσήμανε πως «δεν συνδέεται με τίποτα (σ.σ. καμία αρμόδια Υπηρεσία), κλείνεις ραντεβού. Δεν υπάρχει ραντεβού όταν υπάρχει τόσο υψηλό ρίσκο». 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι φτιάχνουμε μία διαδικασία, αλλά δεν την παρακολουθούμε» δήλωσε η ίδια και εξήγησε πως «καταγράφουμε κάποια νούμερα, πενθούμε και ποτέ δεν μαθαίνουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA