Μενού
trakter.jpg
Τρακτέρ στους δρόμους. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Από αύριο Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας βγαίνουν στους δρόμους του νομού, καθώς διεκδικούν, όπως οι ίδιοι τονίζουν, το μέλλον και την επιβίωσή τους.

Μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Λάρισας θα συναντηθούν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες της Καρδίτσας θα είναι επίσης με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στις 13:00 στον κόμβο της Ε-65.

Στις 12:00 στον κόμβο Μεγαλοχωρίου οι αγρότες των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν προκειμένου να μεταβούν στο Ζάρκο, όπου θα στηθεί το μπλόκο τους.

Οι αγρότες των περιοχών που βρίσκονται στο Δήμο Πηνειού είναι ήδη με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Σε ανακοινώσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Αγρότες: Τι ζητούν

Όπως τονίζουν, βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, της συνεχιζόμενης αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και των μεγάλων περικοπών της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

Ειδικά στη Θεσσαλία, παραμένουν μια σειρά από προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι την αγωνία τους μεγαλώνει όχι μόνο η καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων αλλά και το γεγονός ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής υιοθετώντας ξανά την επικίνδυνη αντίληψη περί κόστους – οφέλους, που οδήγησε στην πρόσφατη καταστροφή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA