Μενού
nosokomeio - meth
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας, νοσηλεύεται ένα 16χρονο κορίτσι, μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών.

Η 16χρονη είχε πάει μαζί με μία φίλη της σε σπίτι στο Βύρωνα στις 5 Νοεμβρίου όπου της έδωσαν ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και «σίσα» ή αλλιώς την «κόκα των φτωχών», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που συμμετείχαν στο κύκλωμα ναρκωτικών και φέρονται να ευθύνονται για την κατάσταση της 16χρονης. Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους στο σπίτι στο Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκεύσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Γλυφάδα.

 

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς, της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει», δήλωσε η μητέρα της 16χρονης.

Οι πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση απολογούνται την προσεχή Δευτέρα.

«Ήταν το καλύτερο παιδί, αλλά το μυαλό του ήταν μόνο στα ναρκωτικά»

Φίλη της 16χρονης ανέφερε ότι «εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο, ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι, αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί», ανέφερε φίλη της 16χρονης.

«Τη βλέπω ξαπλωμένη, με ανοιχτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω, να έβγαζε κάτι αίματα κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω, τα έβγαζε αυτά τα υγρά. Ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια», συμπλήρωσε.

 

«Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα, αλλά στο θέμα ναρκωτικών ήταν το πιο χαζούλι ας το πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό του γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά», ανέφερε φίλος της 16χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA