Μενού
opla florina
Οπλισμός που κατασχέθηκε στην Φλώρινα | astynomia.gr
  • Α-
  • Α+

Θρίλερ με την ανεύρεση μεγάλου αριθμού όπλων σε σπίτι στη Φλώρινα με τους αστυνομικούς να εξετάζουν διάφορα σενάρια ως προς την προέλευση ενώ αναμένουν απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το πόσα θα μπορούσαν να πωληθούν για να χρησιμοποιηθούν ή ενδεχομένως έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε αξιόποινες πράξεις.

Παράλληλα έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» κινητά τηλέφωνα αλλά και τα ταξίδια ενός εκ των εμπλεκομένων κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εντόπισαν το οπλοστάσιο μετά από πληροφορίες αστυνομικούς για κατοχή μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού στην πόλη της Φλώρινας. Την Δευτέρα πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι όπου συνελήφθησαν ένας 54χρόνος και μία 57χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Αρχικά κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 όπλα, εκ των οποίων 14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα, 95 γεμιστήρες, εκ των οποίων 57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών, ποσότητα πυρίτιδας βάρους 72 κιλών και 200 γραμμαρίων, 11 χειροβομβίδες, εκ των οποίων 10 αμυντικού τύπου και 1 εκπαιδευτική, 5 βλήματα όλμου, 35.455 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, απροσδιόριστος αριθμός καλύκων, συνολικού βάρους 414 κιλών καθώς επίσης αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αστυνομική ράβδος, βαλλίστρα, διόπτρα, αλεξίσφαιρο, κροτίδες, βολίδες, πυροκροτητές, τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και φωτοπαγίδα.

 

Οι έρευνες στο χώρο συνεχίστηκαν και χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 10 όπλα, εκ των οποίων 3 πολεμικά τυφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα, 8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων, 2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 1 κινητό τηλέφωνο.

Η σχετική έρευνα- προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Για την πορεία την ερευνών ενημερώνονται τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA