Μενού
alieutiko-pylos
Το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου
  • Α-
  • Α+

Κατηγορίες προκύπτουν για απάνθρωπη μεταχείριση των 9 αθωωμένων Αιγυπτίων στην υπόθεση του ναυαγίου στην Πύλο, καθώς συνεχίζουν να βρίσκονται κρατούμενοι παρά την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως μεταφέρει και ο Guardian, η αστυνομία δήλωσε χθες (23/5) πως οι 9 άνδρες παραμένουν στα κελιά τους, με πρόσχημα ότι υπάρχει κίνδυνος να διαφύγουν από τα σύνορα, θέτοντάς στους υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας απεφάνθη υπέρ της αθώωσής τους την Τρίτη (21/5), ελλείψει δικαιοδοσίας του, καθώς το πολύνεκρο ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα.

Κατακραυγή για την κράτηση των 9

Μία εκ της ομάδας των συνηγόρων των 9, η δικηγόρος Natasha Dailiani, σχολίασε στο πρακτορείο Reuters την κράτηση ως «τραγική και απαράδεκτη», προσθέτοντας ότι οι άνδρες έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί και ότι σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση κατά της εντολής κράτησης.

«Είναι απάνθρωπο να κρατάμε αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή τη στιγμή που το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον τους και αφού έχουν ήδη περάσει 11 μήνες μάταια σε ένα κελί», είπε.

Ο λογαριασμός της καμπάνιας για την απελευθέρωση των ανδρών στο Twitter αναφέρει σχετικά: «Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να εμπαίζουν όχι μόνο τους 9 επιζώντες, αλλά και τόσους στέκονται στο πλάι τους, σε μία καταφανώς εκδικητική κίνηση, μετά από την αθώωσή τους στο Εφετείο της Καλαμάτας»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA