Μενού
limeniko-skafos
Σκάφος του Λιμενικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor», που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, στα ανοιχτά της Λέσβου, λόγω της θαλασσοταραχής.

Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό υπάρχει ένας διασωθέντα, ένας νεκρό και 12 αγνοούμενοι, από τη Συρία, την Ινδία και την Αίγυπτο. Το Λιμενικό, παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνέχισε όλη τη νύχτα τις έρευνες με τη συμμετοχή 7 πλοίων, ενός πλωτού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενός ελικοπτέρου.

Ο ένας διασωθέντας ναυτικός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πλοίο «Raptor», με 14 άτομα πλήρωμα, απέπλευσε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στις 7 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ένας ναυτικός πάνω σε ένα βαρέλι και ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να πάει για κατάθεση.

Όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνεται, με την επιχείρηση εύρεσης και διάσωσης να συνεχίζεται αδιάκοπα, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχει αποδώσει καρπούς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA