Μενού
sillifthentes
Συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη καθώς τα στελέχη της ΕΛΑΣ και οι δικαστικές Αρχές ευελπιστούν πως θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τα στοιχεία του χούλιγκαν που του αφαίρεσε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη λήψη δειγμάτων γενετικού υλικού από τους προφυλακισμένους χούλιγκανς θα γίνει ταυτοποίηση με δείγματα που υπήρχαν στα ρούχα του άτυχου Μιχάλη και μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του δολοφόνου.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως οι αστυνομικοί δεν έχουν στη διάθεση τους αξιοποιήσιμο οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή της δολοφονίας παρά τις δηλώσεις δικηγόρων περί του αντιθέτου.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν ενδείξεις για κάποια ύποπτα άτομα αλλά αυτό που χρειάζονται είναι αποδείξεις για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

Παράλληλα τις προσεχείς ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί και η εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ για το επιχειρησιακό «φιάσκο» και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο «καρατομήσεων» και άλλων αξιωματικών της ΕΛΑΣ πέρα των επτά που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου 20 αστυνομικοί.

«Υπάρχει μια ΕΔΕ σε εξέλιξη και ενδεχομένως η κατάληξή της να φωτίσει λίγο τα πράγματα σε σχέση με τις πλημμέλειες του θεσμού της ελληνικής αστυνομίας. Φανταστείτε αυτή η δικογραφία να περαιωθεί από την ανάκριση και να μην έχουμε καταλήξει ως κράτος, ως πολιτεία, ως έννομη τάξη, να μην έχουμε καταλήξει ποιος σκότωσε ή ποιοι συνέργησαν σε αυτό» ανέφερε ο Χρήστος Μαυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου.

Τα εγκληματολογικά θα «μιλήσουν»

Ακόμη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, πέρα από ξύλα, στειλιάρια και μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και αναλύθηκαν, έχουν σταλεί και νέα όπλα, ρόπαλα και πέτρες, τα οποία συνέλεξαν οι αστυνομικοί μετά από νέα έρευνά τους γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, επιχειρηματίας που διατηρεί κατάστημα κοντά στο γήπεδο, κάλεσε τις Αρχές οι οποίες περισυνέλλεξαν νέα αντικείμενα τα οποία οι χούλιγκαν είχαν φροντίσει να κρύψουν επιμελώς στο περιβάλλοντα χώρο, πριν εγκαταλείψουν το σημείο.

Επιπλέον, στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχεδιάζουν και τα μέτρα ασφαλείας για τον επικείμενο αγώνα ΑΕΚ – Διναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας που αναμένεται να περιλαμβάνει ισχυρή παρουσία αστυνομικών περιμετρικά του γηπέδου και στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε διαρκή κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται και η αποστολή της κροατικής ομάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA