Μενού
Λουλούδια και γκράφιτι στη Νέα Σμύρνη για τον 16χρονο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό του
Λουλούδια και γκράφιτι στη Νέα Σμύρνη για τον 16χρονο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον αδελφό του | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα οδύνης, στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, έγινε η κηδεία του 16χρονου που δολοφονήθηκε με ψαλίδι από τον 18χρονο αδελφό του, μέσα στο σπίτι τους.

Το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο είπαν στενοί συγγενείς και φίλοι με ένα λουλούδι ενώ η γειτονιά παραμένει σοκαρισμένη από το στυγερό έγκλημα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς η «ψυχή της παρέας», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του MEGA, ο Τόλης ήταν ένα παιδί που έκανε τους γύρω του να γελούν και δεν έδειχνε τα οικογενειακά προβλήματα που είχε στο σπίτι του.

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας, φίλοι του θύματος έφτιαξαν ένα γκράφιτι που αναφέρει «Τόλη ζεις», ενώ έγραψαν «Καλό ταξίδι» με την ημερομηνία του θανάτου του και άφησαν δεκάδες λουλούδια.

Απολογείται ο 18χρονος

Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε πως σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο συλληφθείς, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας, βρίσκεται από νωρίς στο ανακριτικό γραφείο, αλλά περιμένει να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των συγγενικών του προσώπων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η μητέρα, η γιαγιά και η σύντροφος του 18χρονου θα καταθέσουν όλες ως μάρτυρες υπεράσπισης. 

Το χρονικό

Η αιματηρή επίθεση στον 16χρονο έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για τα όσα φέρεται να είπε ο δράστης στην αστυνομία, τσακώθηκαν για μία μπλούζα.

Ο ανήλικος φέρεται να πήρε το ρούχο του αδελφού του και αρνήθηκε να το επιστρέψει. «Πάει καλύτερα σε μένα, όχι σε σένα, θα την πάρω» φαίνεται πως είπε το θύμα στον αδελφό του, όπως μετέφερε εκείνος στην κατάθεσή του. Παράλληλα, ο 18χρονος, ισχυρίστηκε πως «συχνά με πείραζε, μου έκανε σχόλια που δεν μπορούσα να ανεχτώ».

Όταν ο ανήλικος αρνήθηκε να επιστρέψει την μπλούζα, ο δράστης τον κυνήγησε στο σπίτι κραδαίνοντας ένα μεγάλο ψαλίδι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο 16χρονος μπήκε στο υπνοδωμάτιο για να προστατευτεί ενώ η μητέρα και η γιαγιά τους, που ήταν παρούσες στο περιστατικό, προσπάθησαν να σταματήσουν τον 18χρονο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Μπήκε στο δωμάτιο και κατάφερε στον αδελφό του πολλαπλά χτυπήματα στα χέρια, τον θώρακα και τον λαιμό.

Γείτονες άκουσαν τις φωνές και κάλεσαν την αστυνομία, που εντόπισε το θύμα βαριά τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA