Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ένας νεαρός άνδρας από το Βόλο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με λεπτοσπείρωση, ενώ πριν εισαχθεί νόμιζε πως πρόκειται για απλή περίπτωση γρίπης.

Ο νεαρός επισκέφθηκε το γιατρό όταν είδε πως ανέβαζε υψηλό πυρετό, με τα πρώτα συμπτώματα να μην προειδοποιούν για κάτι πιο σοβαρό από κρύωμα.

Το ύποπτο κρούσμα

«Κάποια μέρα το παιδί άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Στην αρχή του δώσαμε αντιπυρετικό, δεν ήταν υψηλός ο πυρετός και είχε πονοκέφαλο» περιγράφει ο πατέρας του άντρα στο MEGA.

Με τα συμπτώματα να επιμένουν, ο νεαρός έκανε εξέταση αίματος που δεν κατέδειξε τίποτα. Ο γιατροί του χορήγησαν απλή αντιβίωση και του συνέστησαν να επισκεφθεί άμεσα νοσοκομείο.

«Την Κυριακή αφού είδαμε ότι πήγε 39-40 ο πυρετός, τον πήγαμε στο νοσοκομείο στη Λάρισα, όπου διαπιστώθηκε πως είχε λεπτοσπείρωση» ανακαλεί ο πατέρας.

Πως ήρθε σε επαφή με την ασθένεια

Σύμφωνα πάλι με τον πατέρα, η πιο πιθανή εξήγηση της ασθένειας είναι η εθελοντική εργασία που έκανε ο νεαρός άντρας στο Βόλο για να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς.

«Η μόνη του επαφή ήταν με τα νερά του Βόλου. Το παιδί μας πήγε για μία μέρα να καθαρίσει ένα σπίτι, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η λεπτοσπείρωση θέλει τουλάχιστον πέντε μέρες για να επωαστεί. Τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την επόμενη μέρα» δήλωσε ο πατέρας.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εισαγωγής του εδώ και πέντε ημέρες, με τον πυρετό του να μην υποχωρεί, ενώ βρίσκεται υπό τη συνεχή παρακολούθηση των γιατρών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA