Μενού
volos
Δρόμοι στις λάσπες στο Βόλο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε ενημέρωση για τον υγειονομικό απολογισμό των πλημμυρών στη Θεσσαλία, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης έκανε λόγο για έναν νεκρό και 8 μέχρι στιγμής κρούσματα από λεπτοσπείρωση. Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν λοιμώξεις του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού, ενώ εντοπίστηκαν επίσης πολλά κρούσματα covid, καθώς και μία περίπτωση νόσου του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καταγράφηκαν 1.272 προσελεύσεις το τελευταίο 24ωρο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των επιτηρούμενων μονάδων υγείας στη Θεσσαλία. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, ενώ από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 έδωσαν θετικό αποτέλεσμα για SARS – CoV2.

Ο κύριος Σερέτης δήλωσε επίσης πως στα πλημμυρισμένα, από τις 27 του μήνα μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 9, με ένα εξ αυτών να έχει καταλήξει, ενώ έκανε λόγω και για νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στα Τρίκαλα.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.