Μενού
Σημείο δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη
Κεριά στο σημείο δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη | ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη μετά την καταδρομική επίθεση, που πραγματοποίησαν Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια στις αρχές Αυγούστου, καθώς στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνουν έξι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το OPEN, ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ έχει στα χέρια του την προκαταρκτική εξέταση, την οποία ολοκλήρωσαν Αξιωματικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων και σχετίζεται με τις ευθύνες της ΕΛΑΣ στην κάθοδο των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία προέκυψε η δολοφονία Κατσούρη.

Κατά βάση, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με τις ποινές που προτείνονται να είναι επιπλήξεις και πρόστιμα. Η προκαταρκτική εξέταση εκτείνεται σε πάνω από 480 σελίδες και σε αυτή υπάρχουν τα σήματα, οι αναφορές, οι απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών με το κέντρο επιχειρήσεων.

Δολοφονία Κατσούρη: Ποιους αξιωματικούς αφορά - Οι ποινές

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως στο μικροσκόπιο έχουν μπει έξι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, κατά βάση άτομα που «υπηρετούν» στην Αττική, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, γνωστές γίνονται οι ποινές που προτείνει ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ, που ολοκλήρωσε την ΕΔΕ για τις ευθύνες των αστυνομικών ως προς τη διαχείριση του δολοφονικού τάγματος των Κροατών χούλιγκανς, με τις επιπλήξεις και τα πρόστιμα να επικρατούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, πρόκειται για ένα ογκώδες πόρισμα, το οποίο πέρα από τις ποινές, αναγνωρίζει και τα λάθη και τις παραλείψεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ως προς τη δολοφονία του νεαρού φίλου της ΑΕΚ.

Μάλιστα, προτείνει σε ό,τι αφορά τους υπευθύνους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας να τιμωρηθούν είτε με επίπληξη είτε με χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, την τελική απόφαση για την καταδίκη τους ως προς την υπόθεση του Μιχάλη Κατσούρη, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA