Μενού
taytotita
Ταυτότητα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις στα fake news που διακινούνται το τελευταίο διάστημα θέλησαν να δώσουν οι Αρχές αναφορικά με τις νέες ταυτότητες και τα στοιχεία που θα υπάρχουν αποθηκευμένα σε αυτές.

Στη νέα πλατσικοποιημένη έκδοση, όπως είναι οι πιστωτικές κάρτες ή και τα νέα διπλώματα οδήγησης, θα υπάρχει και ανέπαφος χώρος αποθήκευσης εκεί όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένα στοιχεία του κατόχου της. 

Διαβάστε ακόμη: Έτσι θα είναι νέες ταυτότητες - 23 ερωτήσεις και απαντήσεις

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνονται:

  • Φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή 
  • Στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης 
  • Δύο δακτυλικά αποτυπώματα 
  • Επώνυμο πατρός
  • Επώνυμο μητρός 
  • Δήμος εγγραφής και αριθμός δημοτολογίου
  • Τόπος έκδοσης 

Απαντήσεις για GPS, ΑΜΚΑ και προσωπικά δεδομένα

Απαντώντας, λοιπόν, στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην αποδόμηση θεωριών συνομωσίας.

"Θα υπάρχει τσιπάκι γεωχωρικου εντοπισμού και θα βρίσκουν που είμαστε".

Τα νέο δελτίο ταυτότητας δεν εμπεριέχει τεχνολογία που μπορεί να καταγράψει δεδομένα ελέγχου θέσης. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι τα απολύτως απαραίτητα και θέτουν στο επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών.

"Θα έχουν πρόσβαση στα ιατρικά μας δεδομένα γιατί θα έχουν τον ΑΜΚΑ μας".

Ο ΑΜΚΑ δεν περιλαμβάνεται στο νέο δελτίο ταυτότητας ούτε σε εμφανές εξωτερικό σημείο, ούτε αποθηκευμένος εσωτερικά. Το νέο δελτίο ταυτότητας δεν έχει στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία.

"Θα έχουν χωρίς τη θέληση μας την ομάδα αίματος μας".

Η αναγραφή της ομάδας αίματος είναι προαιρετική και γίνεται μέσω βεβαίωσης νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου, στην οποία αναγράφεται η ομάδα αίματος και το RHESUS, μόνο για όσους πολίτες το επιθυμούν. 

"Θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα"

Η Ε.Ε. διαθέτει την αυστηρότερη, σε παγκόσμιο επίπεδο, νομοθεσία για την προστασία τους και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως συμβατή και εναρμονισμένη με την ευρωπαϊκή. Συνεπώς, η διαδικασία έκδοσης του νέου ελληνικού δελτίου ταυτότητας πληροί απόλυτα τις πλέον απαιτητικές προϋποθέσεις που τίθενται από το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο.

"Θα αναγράφονται πληροφορίες θρησκευτικού ενδιαφέροντος στο νέο δελτίο ταυτότητας που θίγουν την πίστη"

Η σύνδεση του νέου δελτίου ταυτότητας με τη χριστιανική πίστη αποτελεί στυγνή καπηλεία και παραχάραξη της Ορθοδοξίας. Η έκδοση τους δεν άπτεται στο ελάχιστο του πυρήνα τόσο της χριστιανοσύνης, όσο και οποιουδήποτε άλλου δόγματος και θρησκεύματος. Το δελτίο ταυτότητας Ελλήνων πολιτών αποτελεί ένα διοικητικό έγγραφο και δεν αναγράφεται καμία πληροφορία θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Συνεπώς, δεν τίθεται κανένα θέμα που σχετίζεται με το όποιο θρησκευτικό προσανατολισμό και ευαισθησία των πολιτών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA