Μενού
Αστυνομία
Αστυνομία | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε σε αποχέτευση κτηρίου επί της οδού Σόλωνος, στα Εξάρχεια.  

Τα στελέχη της Ασφάλειας φτιάχνουν μία λίστα με τις γυναίκες που έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο κτήριο το οποίο ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί παίρνουν και καταθέσεις, με σκοπό να βρεθεί η μητέρα. Το έμβρυο που υπολογίζεται ότι ήταν πέντε μηνών, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστή Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για αποβολή η άμβλωση

Σόλωνος: Φρίκη και σοκ

Το έμβρυο εντόπισε υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων και ειδοποίησε την αστυνομία και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Σόλωνος: Σε «ψυγείο» το έμβρυο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί βρήκαν το νεκρό βρέφος σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ και οι υπεύθυνοι που κλήθηκαν για εξηγήσεις τόνισαν πως θα ενημέρωναν τις αρχές το πρωί της Τρίτης.

Το γεγονός ότι καθυστέρησαν να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές, έχει γεννήσει ήδη πολλά ερωτήματα.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης τοποθέτησαν το μωρό σε ένα κασόνι ενώ σήμερα θα μεταβούν στο σημείο η αστυνομία και ο ιατροδικαστής προκειμένου να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι δίπλα στα γραφεία των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται μία ιδιωτική μαιευτική κλινική και ερευνάται πώς το συγκεκριμένο βρέφος βρέθηκε στο σύστημα αποχέτευσης.

Από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο αποβολής από εγκυμονούσα και κατά αυτόν τον τραγικό τρόπο να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Πάντως, δεν υπάρχει πληροφορία ούτε στο μαιευτήριο, ούτε στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» για το αν έφτασε κάποια γυναίκα που πιθανότατα έχριζε άμεσης βοήθειας.

Το έμβρυο που ανακάλυψε τη Δευτέρα υδραυλικός, υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, ήταν περίπου πέντε μηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA