Μενού
astynomia.jpg
Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πρόσωπα κλειδιά από γραφεία που βρίσκονται στο κτίριο όπου βρέθηκε το νεκρό βρέφος στη Σόλωνος αναμένεται να εξετάσουν τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί, για να βρουν απαντήσεις σε ορισμένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα της σκοτεινής υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάμεσα στα πρόσωπα που θα εξεταστούν είναι ένας κοινωνικός λειτουργός, αλλά και μια γυναικολόγος που εργάζονται εθελοντικά σε γραφεία τα οποία βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε, μέσα σε φρεάτιο, το περίπου 5 μηνών έμβρυο.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας για το νεκρό βρέφος, που εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται.

Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που δεν αποκλείεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα της υπόθεσης.

Κλιμάκιο της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, έκανε το πρωί της Τρίτης (27/02) αυτοψία σε κτίριο ΜΚΟ και σε μαιευτήριο, στο φρεάτιο των οποίων υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού εντόπισε χθες με μικροκάμερα το νεκρό έμβρυο, ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού.

Το νεκρό έμβρυο εντοπίστηκε χθες σε αποχέτευση επί της οδού Σόλωνος σύμφωνα με αναφορά εργαζόμενου σε συνεργείο αποφράξεων, ο οποίος βρέθηκε σε εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Ο υπάλληλος της εταιρείας τοποθέτησε κάμερα στον αγωγό αποχέτευσης για να εντοπίσει πού χρειάζεται απόφραξη, για την οποία εκλήθη.

Η εξέταση του αγωγού έφερε μια φρικιαστική αποκάλυψη, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων εντόπισε ότι υπήρχε κάτι που έμοιαζε με βρέφος.

Σόλωνος: Φρίκη και σοκ

Η εικασίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς όντως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για βρέφος περίπου 5 μηνών.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε την αστυνομία και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», καθώς στην συγκεκριμένη οδό συστεγάζεται και ο εν λόγω οργανισμός.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του απάντησαν ότι θα κάνουν άμεσα όσα απαιτούσε η περίσταση.

Στις 18:30 ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων μετέβη στο ΑΤ των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μαζί του και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Σόλωνος: Σε «ψυγείο» το έμβρυο

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί βρήκαν το νεκρό βρέφος σε ένα «ψυγείο» στα γραφεία της ΜΚΟ και οι υπεύθυνοι που κλήθηκαν για εξηγήσεις τόνισαν πως θα ενημέρωναν τις αρχές το πρωί της Τρίτης.

Το γεγονός ότι καθυστέρησαν να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές, έχει γεννήσει ήδη πολλά ερωτήματα.

Οι άνθρωποι της οργάνωσης τοποθέτησαν το μωρό σε ένα κασόνι ενώ σήμερα θα μεταβούν στο σημείο η αστυνομία και ο ιατροδικαστής προκειμένου να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή.

Να σημειωθεί ότι δίπλα στα γραφεία των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» βρίσκεται μία ιδιωτική μαιευτική κλινική και ερευνάται πώς το συγκεκριμένο βρέφος βρέθηκε στο σύστημα αποχέτευσης.

Από τους αρμόδιους ερευνάται το ενδεχόμενο αποβολής από εγκυμονούσα και κατά αυτόν τον τραγικό τρόπο να βρέθηκε το μωρό στο σύστημα αποχέτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA