Μενού
navagio lesvos
Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο | Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ακόμα ένα ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες σημειώθηκε αυτήν την φορά ανοικτά της Λέσβου.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους τρεις μετά το ναυάγιο με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν σήμερα (10/01) το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης 9 μποφόρ.

Η βάρκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφτασε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην ακτή του Αγίου Γεωργίου της Θερμής 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι ισχυροί άνεμοι όμως κυριολεκτικά την πέταξαν πάνω στα βράχια. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης,ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν πνιγεί.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και την ελληνική αστυνομία συνεχίζονται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ με βάση την τελευταία ενημέρωση, έχουν εντοπιστεί ακόμα 9 άτομα σε ορεινή περιοχή ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 18.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA