Νέα πλάνα με αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών από τη μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη, το βράδυ της Τετάρτης (5/3), έφερε στο φως της δημοσιότητας το Orange Press Agency.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, η ΕΛΑΣ επιχείρησε με σπρωξίματα, χημικά, κρότου λάμψης και φυσικά προσαγωγές την «εκκαθάριση» της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στη Βουλή, από διαδηλωτές που είχαν υψωμένα τα χέρια τους.
Υπενθυμίζεται ότι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για τους χειρισμούς της στα συλλαλητήρια.
Αστυνομική βία: Μηνυτήρια αναφορά
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.
Κατά την είσοδό του στο μέγαρο του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είπε: «Σήμερα ήρθαμε να στηλιτεύσουμε τα κακώς κείμενα που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου και χθες. Εννοώ ότι οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δυνάμεις καταστολής δεν περιφρούρησαν τις εκδηλώσεις των Ελλήνων πολιτών».
«Και αντί να συλλάβουν όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις αμαυρωμένες ενέργειες που έχουν κάνει, κινδύνευσαν Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «μετά, έναντι αυτών, γίνανε διάφορες ενέργειες από τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες και τραυμάτισαν ανθρώπους, και έθεσαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς οι οποίοι αθώα κατέβηκαν στις διαδηλώσεις».
«Στηλιτεύουμε λοιπόν τον πρωθυπουργό της χώρας Μητσοτάκη, μηνύουμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό, τον διοικητή της ΓΑΔΑ και τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.
«Και κατά παντός υπευθύνου, διότι σ' όλες τις μεριές της Ελλάδος έπρεπε οι αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν τις ελεύθερες, δημοκρατικές, ειρηνικές, αχρωμάτιστες εκδηλώσεις συμπαράστασης στα Τέμπη», υπογράμμισε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: «Ο άνθρωπος που έχασα στο τρένο»
- Τραγωδία στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Νεκρή γυναίκα μετά από τραυματισμό στη σκάλα του αεροπλάνου
- Τέμπη: H μητέρα του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη μιλά για πρώτη φορά - «Το παιδί μου λοιδορήθηκε»
- Ξέσπασε η Δανάη Παππά: «Με έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πόσο καιρό έχω ακόμα - Δηλαδή κάπου ώπα»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.