Μενού
kakokairia elias
Κακοκαιρία Elias | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Χάρτη με την πορεία της κακοκαιρίας Elias, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, το χαλάζι και η έντονη κεραυνική δραστηριότητα, αλλά και προς τα πού θα επεκταθεί τις επόμενες ώρες, παρουσίασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Το Meteo.gr κάνει λόγο πως στη Βατέρη Εύβοιας, μέχρι τις 08:30 το πρωί, καταγράφηκαν 198 χιλιοστά βροχής, προερχόμενα από την κακοκαιρία Elias. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

hartis meteo
Χάρτης Meteo | Meteo.gr

Αναβαθμίστηκε η βροχόπτωση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα

Όπως αναφέρει το meteo.gr για την κακοκαιρία Elias, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης (27/09) κυρίως στη Βόρεια Εύβοια και στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της Τετάρτης 27/09, θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική). 

Ο καιρός αύριο

Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.