Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Επιχείρηση της αστυνομίας | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος αποτελούσε «βαρύ» όνομα της Greek Mafia, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πλήθος βλημάτων από τους δύο εκτελεστές. Στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Νέος Κόσμος: Γιατί η θωράκιση δεν προστάτεψε τον 44χρονο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ, είναι πολύ δύσκολο μία θωράκιση αυτού του τύπου να αντέξει συνεχείς βολές από τόσο κοντινή απόσταση από ένα «βαρύ» πολεμικό όπλο όπως είναι το καλάσνικοφ που έχει πολύ μεγάλη διατρητικότητα.

Στο τέλος χρησιμοποιήθηκε και ένα πιστόλι χειρός για να δώσει αν όχι τις χαριστικές, σίγουρα επιπλέον βολές πιθανότατα στο κεφάλι του θύματος.

Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή των δραστών

Οι δράστες της εκτέλεσης του 44χρονου διένυσαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου παράτησαν και έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή και πλήρωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου, καθώς ο 44χρονος θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της επονομαζόμενης Greek Mafia και ο βασικός εκτελεστής της ελληνικής μαφίας, όπως λένε οι Aρχές. Φαίνεται ότι είχε αυτόν τον ρόλο τα προηγούμενα χρόνια μέχρι την ανέλιξή του στην ιεραρχία.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά του τηλέφωνα, τα οποία είχε μαζί του στο ίδιο αυτοκίνητο. Έχουν επίσης μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομία από το σημείο της δολοφονίας. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA