Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, και όχι μόνο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Γαλανού, μετά από μακρά μάχη από τον καρκίνο. Πέρα από την επαγγελματική δραστηριότητα του ηθοποιού, φαίνεται να ήταν ένας άνθρωπος που είχε και πνευματικές αναζητήσεις.
Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η συνέντευξη του Νίκου Γαλανού, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου το 2001 που μίλησε για τη συνάντηση του με τον Δαλάι Λάμα.
«Στην ζωή από την εφηβεία και μετά, από τα 17-18, είχα πάντα μια παράλληλη δράση που ήταν η δουλειά μου, ο κόσμος κτλ και είχα και μια άλλη ζωή που πέρασα από διάφορα στάδια, ομάδες, συζητήσεις. Είχα μπει βαθιά σε σκέψεις, σε φιλοσοφίες άλλες» είχε αναφέρει ο Νίκος Γαλανός στην εκπομπή.
Διαβάστε επίσης: Νίκος Γαλανός: Ο τελευταίος τηλεοπτικός ρόλος πριν φύγει από τη ζωή
«Προσπάθησα να εμβαθύνω και σε θρησκευτική ιδεολογία. Θα στο πω πάλι σε σένα για πρώτη φορά, εγώ ένα φεγγάρι γύρω στο ’70, είχε έρθει εδώ ο Δαλάι Λάμα, ιδιωτικά. Ήμασταν μια ομάδα γύρω στα 15-18 άτομα και είχαμε φέρει τον Δαλάι Λάμα. Με έχει βαφτίσει ο Δαλάι Λάμα.
Η περίοδος τότε των αναζητήσεων μέσα από τον Βουδισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήμουν Χριστιανός Ορθόδοξος ή ότι δεν είμαι. Ήμουν και είμαι. Ο Βουδισμός είχε κάποια άλλα στοιχεία, δεν είναι τόσο ακραία θρησκευτικά, είναι λίγο πιο ανθρωποκεντρική η ιδεολογία και όχι τόσο αυτό που έχουμε εμείς στην Ορθοδοξία. Μετά προχώρησα και σε άλλες αναζητήσεις» περιέγραψε ο Νίκος Γαλανός.
«Πήγαινα στο Άγιος Όρος και τώρα πάω. Έχω φίλους στο Άγιο Όρος και έχω και χώρο δικό μου σε μονή, που μπορώ να πάω να μείνω», πρόσθεσε.
Το βιογραφικό του Νίκου Γαλανού
Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1945. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νίκος Σουπιωνάς. Ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.
Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1962 ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Οργή". Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο παίζοντας μαζί με την Τζένη Καρέζη στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Την ίδια περίοδο συμμετείχε και στις ταινίες “Κραυγή” (1964), “Τα δάκρυα μου είναι καυτά” (1964), “Ο Ουρανοκατέβατος” (1965), “Η λεωφόρος του μίσους” (1968), “Πανικός” (1969) και “Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα” (1969).
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 πρωταγωνίστησε μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία “Ένα αστείο κορίτσι” στο ρόλο του Αλέκου Βενιέρη γενόμενος ευρέως γνωστός, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε ταινίες. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι “Ορατότης μηδέν” (1970), “Ο Αστραπόγιαννος” (1970), “Η Αλίκη Δικτάτωρ” (1972), ενώ η ταινία “Η αμαρτία της ομορφιάς” το 1972 σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ακόμη το 1974 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο μέσω της σειράς “Οι Δίκαιοι” ακολουθώντας πρωταγωνιστικοί ρόλοι στις σειρές “Το Ταξίδι”, “Έρωτας και Επανάσταση”, “Η μάχη των πελαργών”, “Οι φρουροί της Αχαΐας” και άλλες.
Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί στις σειρές: “Μαρίνα Αυγέρη”, “Το δίχτυ”, “Αθάνατες Ιστορίες Αγάπης”, “Ένας Πυγμαλίων”, “Η μενεξεδένια πολιτεία”, “Λέσχη μυστηρίου”, ” Ο κόσμος και ο Κοσμάς”, “Μαντώ Μαυρογένους”, “Τα σκληρά καρύδια”, “Οι Ιερόσυλοι”, “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”, “Καφενείο Εμιγκρέκ”, “Η βεντέτα”, “Ο Άγνωστος”, “Αντίζηλες”, “Το Τραστ”, “Ανατολικός Άνεμος”, ” Τμήμα Ηθών”, “Κάζα ντι μακαρόνι”, “Η Ελίζα και οι άλλοι”, “Πάθος”, “Η οργή των θεών”, “Χαραυγή”, “Τολμηρές Ιστορίες”, ” Η Λάμψη”, “Έκπτωτος Άγγελος”, “Το κλειδί ” “Κάτω από την Ακρόπολη”, “Αν μ’ αγαπάς”, “Μη μου λες αντίο”, “Απαγορευμένη Αγάπη”, “Τα χρυσά κορίτσια”,” 1 μήνας και κάτι”, “Ποιος μας πιάνει!”, ” Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα”, “4”, ” Κλεμμένα Όνειρα”, “9 Μήνες”, “Έρωτας Μετά”, “Η Γη Της Ελιάς”.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.