Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και από αυτά μόνον τα 227 κατοικούνται. Ένα από εκείνα τα άγνωστα, ακατοίκητα νησιά, που όμως κρύβουν έναν πραγματικό παράδεισο, είναι και ένα μικρό αλλά εξωτικό νησάκι στη Μεσσηνία.
Πρόκειται για το νησί Σαπιέντζα, που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των μεσσηνιακών Οινουσσών και βρίσκεται απέναντι από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Μεθώνης και τη Φοινικούντας.
Η Σαπιέντζα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τη Σχίζα. Νοτιοδυτικά της βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, γνωστό ως τάφρος ή φρέαρ των Οινουσσών, με βάθος 5.121μ.
Το νησί της Σαπιέντζας δεν κατοικείται. Τους θερινούς μήνες όσοι διαθέτουν σκάφη επισκέπτονται τον μικρό αυτό παράδεισο για να απολαύσουν τα τιρκουάζ και πεντακάθαρα νερά, ενώ, από την ιστορική κωμόπολη της Μεθώνης φεύγουν καθημερινά τουριστικά σκάφη με προορισμό το πανέμορφο, ακατοίκητο νησί.
Το όνομα Σαπιέντζα είναι ιταλικής προέλευσης καθώς από το 1209 το νησί ήταν στον έλεγχο των Βενετών και σημαίνει σοφία.
Κοντά στη Σαπιέντζα αλλά προς την πλευρά του λιμανιού της Πύλου, βρίσκεται το επίσης ακατοίκητο μικρό νησί Σφακτηρία επίσης ιδανικό για μονοήμερες αποδράσεις.
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.