Μενού
Η Γυάρος
Ανέγερση μνημείου στη Γυάρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Γυάρος είναι το πρώτο νησί των Κυκλάδων όπου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, χαρακτηρίστηκε ως «θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή», με το ψάρεμα να περιορίζεται.

Παράλληλα, η προστασία της περιοχής ελέγχεται με ραντάρ και πλεούμενα που περιπολούν από τη Σύρο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν δύο πολύ μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός θαλάσσιου πάρκου.

Το ψάρεμα, όπως ειπώθηκε, απαγορεύτηκε καθώς στη Γυάρο ζουν μόνο άγρια πουλιά, φώκιες, ερπετά και μερικά μηρυκαστικά, με τα μέτρα να εφαρμόζονται από το 2019.

Τότε ήταν που, σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου, το ψάρεμα ρυθμίστηκε, αρχικά δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιου παράκτιους αλιείς να ψαρεύουν κάποιες ημέρες τον μήνα, και με ειδικές άδειες.

Οι άδειες δεν εκδόθηκαν ποτέ και το 2022 έγινε ένα «άνοιγμα» της Γυάρου προς όλους και για ένα τρίμηνο. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όμως, ξανάκλεισε με αποτέλεσμα να επανέλθουν και τα ιχθυοαποθέματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA