Μενού
Το νησί με τις 92 παραλίες
Το νησί με τις 92 παραλίες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα τοπίο που συνδυάζει την άγρια ομορφιά της υπαίθρου και το εκτυφλωτικό μπλε του Αιγαίου βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του σε ένα νησί μας, όπου «φωλιάζουν» 92 παραλίες και απέραντα πράσινα λιβάδια.

Δεν είναι άλλο από την Κύθνο, ένα νησί που φημίζεται για την παρθένα ομορφιά του και του κατάφυτο τοπίο του, που έρχεται σε αντίθεση με την κλασική «παλέτα» χρωμάτων των ξερών Κυκλάδων.

Ανάμεσα στις 92 παραλίες του, ξεχωρίζει η αγαπημένη Κολώνα, με την ακτογραμμή της τύπου «φιορδ» να προσφέρει δεκάδες επιλογές σε τύπο άμμου, χρώματα νερού, τρόπο πρόσβασης και χώρο.

Η «διπλή» παραλία

Το τοπίο στην Κολώνα τουλάχιστον κόβει την ανάσα. Η αμμουδιά καταλήξει σε μία στενή λωρίδα Γης, που ενώνει την παραλία με μία μικρή νησίδα, ούτε 200 μέτρα μακριά, δημιουργώντας και δύο απάνεμους κολπίσκους με ζεστά, ρηχά νερά.

Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ξεχωρίζει την παραλία της Κολόνα από άλλες, καθιστώντας την έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε τόσο για τους λάτρεις της φύσης όσο και για τους λάτρεις της παραλίας.

Η παρθένα αμμώδης ακτογραμμή εκτείνεται κατά μήκος του κόλπου, παρέχοντας άφθονο χώρο για ηλιοθεραπεία, χαλάρωση και δραστηριότητες στην παραλία.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του νησιού, είναι οι απέραντες εκτάσεις με λιβάδια, που ξεκινούν από τα παράλια και φτάνουν μέχρι το εσωτερικό του, ενώ τη μονοτονία του πράσινου «σπάνε» οι ξερολιθιές που χωρίζουν τα αγροκτήματα, και τα διάσκορπα πρόβατα και κατσίκια.

Δείτε ακόμα: 

Τα καρφιά Τσιόδρα για Μελέτη και η Λατινοπούλου από το πουθενά

Το ξεχωριστό story του Κώστα Σλούκα με τους κολλητούς του μετά τον τελικό

Τα ονόματα των κριτών για το Cash Kitchen και οι δύο κυρίες που θέλει ο AΝΤ1

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA