Μενού
Νοσοκομείο Χαλκίδας
Νοσοκομείο Χαλκίδας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νομική δικαίωση για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, από τους οποίους η διοίκηση είχε αφαιρέσει, μέσω μισθοδοσίας, έκτακτη οικονομική ενίσχυση που είχαν λάβει λόγω του κορονοϊού.

Όπως ενημερώνει το eviathema, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας δικαίωσε 35 εργαζόμενους, οι οποίοι προσέφυγαν με δικηγόρο τον Ιωάννη Καλαβρή, διεκδικώντας τα χρήματα που τους αναλογούσαν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω Covid.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η διοίκηση του νοσοκομείου αφαίρεσε από τις αμοιβές του προσωπικού τα ποσά της αποζημίωσης που είχε παράσχει η ίδια η κυβέρνηση στους εργαζομένους του ΕΣΥ, ως αναγνώριση για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Η «υπεξαίρεση» και η δικαίωση

Οι 35 εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο Δικαστήριο είχαν λάβει την έκτακτη ενίσχυση, αλλά στην συνέχεια το ίδιο το Νοσοκομείο την «ανακάλεσε», παρακρατώντας τα χρήματα αυτά από τη μισθοδοσία τους.

Ως πρόφαση, το ίδρυμα είχε ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εργάζονταν διαρκώς μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και σε άλλες δομές του.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υποστηρίζοντας τα μέλη του, προσέφυγε στο Δικαστήριο μέσω του εργατολόγου Ιωάννη Καλαβρή τονίζοντας ότι και οι εργαζόμενοι στις διάφορες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, που έθεσαν εαυτούς σε κίνδυνο, δικαιούνται το ποσό όπως οι υπόλοιποι.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για προσωπικό στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Χαλκίδας στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Νέας Λαμψάκου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) αλλά και στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.), .

Το Δικαστήριο αισίως δέχτηκε την αγωγή και δικαίωσε όλους τους εργαζομένους, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πάντες όσους λυμαίνονται τα εργατικά δικαιώματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA