Μενού
Ο αριστούχος βοσκός από τη Νάξο
Ο αριστούχος βοσκός από τη Νάξο | Youtube
  • Α-
  • Α+

Παράδειγμα σκληρής δουλειάς και επιμονής αποτελεί ένας μαθητής γυμνασίου από τη Νάξο, ο οποίος καταφέρνει να ανταποκρίνεται τόσο στις σχολικές του υποχρεώσεις όσο και στη εργασία του ως βοσκός, ενώ ταυτόχρονα αριστεύει και ονειρεύεται σπουδές στη Γεωπονική.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha, ο Βασίλης Γιακουμής από τον Απείρανθο της Νάξου, μοιράστηκε στιγμές από την καθημερινότητά του.

Σε ερώτηση του παρουσιαστεί για το πώς τα βγάζει «πέρα», απάντησε «Τα έχω συνηθίσει και τα προλαβαίνω. Ερχόμαστε 5 η ώρα το πρωί και ταΐζουμε τα ζώα και μετά πάω σχολείο».

Σε άλλη ερώτηση, για το αν τον δυσκολεύει αυτός ο τρόπος ζωής, απάντησε απλά πως  «Όχι, μου αρέσει κιόλας. Το Σαββατοκύριακο πηγαίνω με τον πατέρα μου στα κατσίκια, το βράδυ βγαίνω με τα ξαδέλφια μου και τους φίλους μου βόλτες».

«Γεωπόνος λέω να γίνω. Πάω καλά στα μαθήματα. Προλαβαίνω και διαβάζω το απόγευμα πριν βγω βόλτα», είπε για την πρόοδό του στο σχολείο, καθώς ετοιμάζεται να μπει στο πιο απαιτητικό λύκειο. Οι σχολικές του επιδόσεις είχαν κάνει τον Βασίλη γνωστό και περίπου δύο χρόνια πριν, στα 12 του, όταν είχε πάλι δώσει συνέντευξη στον Ant1.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA