Μενού
αεροπλανο
Αεροπλάνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι αεροπόροι στρατού Συνταγματάρχης Χρήστος Αδαμίδης και Υπολοχαγός Ευάγγελος Παπαδάκος εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αεροπορικούς άθλους της εποχής τους δε θέλησαν να υστερήσουν σε δόξα.

Αποφάσισαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με το αεροπλάνο τους ΕΛΛΑΣ σε μια δύσκολη αεροπορική εποχή για την Ελλάδα. Καθημερινά τις ημερήσιες εφημερίδες απασχολούσαν πτώσεις αεροπλάνων, που είχαν απογειωθεί από τα αεροδρόμια Φαλήρου και Τατοΐου.

Το αεροπλάνο ΕΛΛΑΣ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίτευξη του άθλου, ήταν γαλλικής κατασκευής, τύπου Μπρεγκέ 19 (Breguet 19). Πιλότος ήταν ο Ευάγγελoς Παπαδάκος με τον Χρήστο Αδαμίδη ως παρατηρητή.

Δείτε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...