Μενού
blue horizon
Blue Horizon | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ο εντολέας μου δεν έχει καταλάβει ότι το καράβι ξεκινά όταν απώθησε τον 36χρονο», ισχυρίζεται ο Χαράλαμπος Σύψας, δικηγόρος του υπάρχου του Blue Horizon που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ύπαρχος διατείνεται ότι «τις δύο αρχικές φορές που προσπαθεί να εισέλθει στον καταπέλτη είναι δεδομένο ότι τον απωθεί. Και μάλιστα η πρώτη φορά που τον απωθεί είναι σχετικά λιγότερο βίαιη απ' ότι η δεύτερη φορά που είναι στο κέντρο του καταπέλτη».

Ακόμα, ο Χαράλαμπος Σύψας είπε: «Την τρίτη φορά διατείνεται ο ίδιος ο εντολέας μου, ο ύπαρχος του πλοίου, ότι πραγματικά έχει τα χέρια παρατεταμένα, επιδιώκει ουσιαστικά την επαφή μαζί του για να τον διώξει έξω, πλην όμως δεν έχει αντιληφθεί ότι το καράβι ξεκινά, άρα αρχίζει και υπάρχει μία διαφορά μέσα στο πλοίο και στο ντόκο».

«Μπροστά είναι μόνον ο ύπαρχος», είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, ενώ μάλιστα χαρακτήρισε «απρεπές» αυτό που συνέβη. Παράλληλα όμως είπε: «έχουμε έναν άνθρωπο που γυρνάει πλάτη, σύμφωνα με αυτόν, για να βρει ένα σωστικό μέσο, σωσίβιο ή σχοινί. Δυστυχώς είμαστε στον καταπέλτη και εκεί δεν υπάρχουν σωστικά μέσα».

Παράλληλα, ο ύπαρχος ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης «προσπάθησε να μπει δύο φορές στο πλοίο χωρίς να δείξει το εισιτήριό του», την ώρα που διατείνεται ότι δεν τον γνώριζε.

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος

Υπενθυμίζεται ότι πλοίαρχος και ύπαρχος του Blue Horizon προφυλακίστηκαν με απόφαση ανακρίτρια και εισαγγελέα μετά από τις πολύωρες απολογίες τους.

Παράλληλα, ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο ύπαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA