Ο Μαρίνος Ριτσούδης είναι πρώην Αξιωματικός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Αρνήθηκε να λάβει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, επικαλούμενος λόγους αρχής.
Στην Ελλάδα καταδικάστηκε για την πράξη του και αποτάχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό. Η Σερβία τον θεωρεί ήρωα και του απέδωσε εξαιρετικές τιμές.
Η τότε ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει το αντιτορπιλικό “Θεμιστοκλής”, στην Αδριατική Θάλασσα, για να ενταχθεί σε μοίρα πλοίων των κρατών του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Ο Ανθυποπλοίαρχος Μαρίνος Ριτσούδης, αρνήθηκε να ακολουθήσει το ελληνικό πολεμικό πλοίο επικαλούμενος λόγους αρχής: “Ως Χριστιανός Ορθόδοξος δεν μπορώ να συμμετάσχω στην επίθεση κατά του αδελφικού λαού”.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Αραβικά ΜΜΕ: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Ίσως να ανακοινωθεί τις επόμενες 24 ώρες
- Σταύρος Φλώρος: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που τον έχει αναλάβει στο Μαϊάμι - Τα νεότερα για την υγεία του
- Θα μπορούσε η οσμή στην Αττική να οφείλεται σε προπάνιο ή βουτάνιο; Ακόμη ένα σενάριο που μπαίνει στο τραπέζι
- «Αυτό είναι η Ελλάδα, ρε δεν ντρέπεστε λίγο;» Το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου για Akyla και Καπουτζίδη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.