Μενού
koutala
Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

Έμεινε  στην ιστορία ως «ο Μιχάλης ο κουτάλας» όταν τη δεκαετία  του ’60   στην παραλιακή λεωφόρο  Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της Βάρης, με  την τεράστια κουτάλα, που θύμιζε το  ξύλο  που ξεφουρνίζουν το ψωμί, εξυπηρετούσε  τους πελάτες  του. Μάλιστα, είχε φροντίσει να κατοχυρώσει και εμπορικά την πατέντα του, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Το  περίπτερο τότε, είχε χαρακτήρα πολυκαταστήματος για τη γειτονιά. Δούλευε  12-14 ώρες την ημέρα, χωρίς διακοπές, ούτε για Πάσχα και Χριστούγεννα. Δούλευε ασταμάτητα το καλοκαίρι.  Ο δαιμόνιος περιπτεράς έβγαινε συνέχεια από το κουβούκλιο για να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Έτσι, σκέφτηκε την κουτάλα για να γλιτώνει την ταλαιπωρία. Αμέσως το νέο εργαλείο έκανε θραύση και ανέβασε το τζίρο του περιπτέρου, γι’ αυτό και  έσπευσε να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία του.

Στις  δεκαετίες  ’80 και ’90, ο Κουτάλας είχε γίνει αξιοθέατο. Δεν υπήρχε κάτοικος των Νοτίων προαστίων αλλά και επισκέπτης της παραλιακής, που να μην περνούσε από κει. Ουρές τα αυτοκίνητα για να εξυπηρετηθούν....

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA