Μενού
Πολίτες με μάσκες
Πολίτες με μάσκες | AP Photos / Thanassis Stavrakis
  • Α-
  • Α+

Ο αναπληρωτής καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στο Action 24 σχετικά με το ξέσπασμα της επικίνδυνης βακτηριακής λοίμωξης στην Ιαπωνία, η οποία στις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων και νέκρωση.

«Το έχουμε δει και στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ σπάνια τα περιστατικά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλήρη επιτήρηση, αλλά παρατηρείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακιορκίνης για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου ομάδας Α.

«Δεν έχουμε τρόπο να πούμε για το ποιος άνθρωπος μπορεί να το πάθει. Από τους 1000, για παράδειγμα, μπορεί να το πάθει ο 1 αλλά και πάλι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί θα το πάθει αυτός ο ένας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας.

Ξέσπασμα ασθένειας στην Ιαπωνία: «Δεν είναι κάτι καινούργιο»

«Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι πολύ γνωστά αυτά τα βακτήρια, ωστόσο στην Ιαπωνία, από το 1992 που ανακαλύφθηκε, τα κρούσματα ήταν περίπου 200 τον χρόνο, ενώ από το 2019 και μετά φάνηκε πως τετραπλασιάστηκαν» τόνισε για το ξέσπασμα της επικίνδυνης ασθένειας.

«Συνήθως το συναντάμε σε άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, και αυτό που συμβαίνει είναι ότι μολύνουν πληγές που παρουσιάζουν νέκρωση και χρειάζονται χειρουργική αφαίρεση. Δεν είναι ακριβώς σαν γάγγραινα, αλλά η αντιμετώπισή της είναι σαν αυτή» διευκρίνισε για τα άτομα, στα οποία συναντάται.

«Μόλις ξεκινήσει η μόλυνση σε κάποιο τραύμα, είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι τον ακρωτηριασμό. Το πρόβλημα μετάδοσης γίνεται με την επαφή, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί σε κάποιους ανθρώπους δεν προκαλεί τίποτα, ενώ σε άλλους εμφανίζει τη νέκρωση και επεκτείνεται» κατέληξε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA