Μενού
Σχολείο
Στιγμιότυπο από σχολείο πριν τις Πανελλήνιες | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Προς το τέλος οδεύουν οι Πανελλήνιες 2024, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους την προηγούμενη Τετάρτη, ενώ οι των ΕΠΑΛ θα τελειώσουν τη Δευτέρα.

Με την ολοκλήρωση των Πανελληνίων, σειρά έχει η ανακοίνωση των βαθμολογιών οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μηχανογραφικού και συνεπώς στην είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά τον οδικό χάρτη για τις Πανελλήνιες 2024, οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου, ενώ από τις 5, 7 Ιουλίου θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικού. Η προθεσμία θα είναι, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Δέκα ημέρες μετά, στις 28 Ιουλίου, «βγαίνουν» οι βάσεις των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το άγχος των μαθητών να φτάνει σ' ένα τέλος.

Πανελλήνιες 2024: Οδηγίες για το μηχανογραφικό

Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος επαγγελματικής σταδιοδρομίας, μιλώντας στην ΕΡΤ για τις Πανελλήνιες 2024, αποκάλυψε μερικά από τα πιο κοινά μυστικά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

«Κριτήριο είναι να σου αρέσουν οι σπουδές σου, ακολούθησε τον δρόμο της καρδιάς σου. Αυτό είναι το κρίσιμο που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά και να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή επιλέγουν σπουδές, και όχι επάγγελμα» υπογράμμισε αρχικά.

«Άρα, κοιτάζουμε τον οδηγό σπουδών γιατί τον Σεπτέμβριο θα είμαστε φοιτητές, θα πάρουμε βιβλία, τα οποία εάν γράφουν πράγματα που δεν μας αρέσουν, δεν θα τα διαβάσουμε, άρα δεν θα πάρουμε πτυχίο» συνέχισε.

«30% των φοιτητών δεν παίρνουν πτυχίο, είτε λόγω λάθος επιλογές είτε δεν έχουν τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους. Το ότι μία σχολή είναι καλή, δεν σημαίνει ότι θα μας αρέσει. Αυτός που είναι καλός φοιτητής, έχει και περισσότερες πιθανότητες να βρει πιο εύκολα δουλειά» συμπλήρωσε σχετικά για τις Πανελλήνιες 2024.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA