Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχεται η Θεσσαλία, όπου καταγράφηκαν 17 θάνατοι και τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες αγροτών και κτηνοτρόφων.
Προβλήματα, ωστόσο, καταγράφηκαν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου οι γραμμές των τρένων βρέθηκαν στον «αέρα» μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ, σύμφωνα με το Open, κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές, κυρίως στο κομμάτι των Φαρσάλων και του Δομοκού.
Πώς θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος
Όπως διευκρινίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα τα 55 χιλιόμετρα στο τμήμα Δομοκός - Κραννώνας, θα λειτουργήσει σε ενάμιση με δύο μήνες και πάντα σε μονή γραμμή κυκλοφορίας.
Τα τρένα θα μπαίνουν χωρίς ηλεκτροκίνηση, καθώς έχουν παρασυρθεί όλα τα καλώδια. Τα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν με ντιζελοκίνητη μηχανή, χωρίς σηματοδότηση, γιατί τα καλώδια της φωτοσήμανσης και της τηλεδιοίκησης παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για την επαναφορά του δικτύου κάνουν λόγο πως μπορεί να ξαναλειτουργήσει μετά από δύο χρόνια.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.