Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Αστυνομική επιχείρηση. | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Τον Μάρτιο του 2023 ο αστυνομικός και συνδικαλιστής Γ. Γ. αποφασίζει να καταθέσει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μια αναφορά - κόλαφο, όπου καταγγέλλει ατασθαλίες που συμβαίνουν στους κόλπους των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ.

Πλέον ο αστυνομικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα παρά την αθωωτική ΕΔΕ.

Η περιπέτειά ξεκίνησε, όπως αναφέρει το ereportaz.gr, όταν ο συνδικαλιστής του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κατήγγειλε νοθεία στις εκλογές αλλά και οικονομικές ατασθαλίες.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία του κάνει λόγο μεταξύ άλλων για νοθεία στις εκλογές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, για παράνομες υπερωρίες του προέδρου και του γενικού γραμματέα, για κατάχρηση υπηρεσιακού οχήματος από μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα ζητείται να γίνει οικονομικός έλεγχος και να δικαιολογηθούν τα έξοδα συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

O αστυνομικός δεν διστάζει να κινηθεί νομικά προκειμένου να αποκαλύψει την οικονομική κακοδιαχείριση από συνδικαλιστές του σωματείου. 

Μετά την υποβολή της καταγγελίας, με εντολή του εισαγγελέα Εφετών, σχηματίστηκε φάκελος ο οποίος εστάλη στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2023 για διερεύνηση των όσων αναφέρονται.

Παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία απάντηση για τα αποτελέσματα τυχόν έρευνας, εντός της αναφοράς καταγγέλλονται γεγονότα τα οποία προκαλούν, όπως μεταξύ άλλων η δήλωση ψεύτικων υπερωριών προκειμένου συγκεκριμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου να εξασφαλίζουν μεγαλύτερες αμοιβές.

Kαταγγελίες για υπερωρίες που δεν γίνονταν

Σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου δικαιούνται 30 ημέρες άδεια κάθε έτος. Όπως καταγγέλλει ο Γ.Γ. με έγγραφα τα οποία έχει στη διάθεσή του και τα έχει καταθέσει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προκύπτει πως ο πρόεδρος του σωματείου, αλλά και ο γενικός γραμματέας, δήλωναν πως εργάζονταν 365 ημέρες το έτος με σκοπό να γράφουν υπερωρίες για υπηρεσίες τις οποίες δεν έκαναν και να αμείβονται φυσικά με το παραπάνω.

Τελικά εκείνος που «πληρώνει το μάρμαρο» είναι ο ίδιος ο καταγγέλλων, μάχιμος αστυνομικός και επί χρόνια συνδικαλιστής, ο οποίος αρχικά αποπέμφθηκε από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών στο οποίο είχε εκλεγεί και στη συνέχεια τέθηκε σε διαθεσιμότητα για μια πλαστή διαταγή την οποία κάποιοι του φόρτωσαν. Το πλέον παράδοξο; Παρότι η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε τον αθώωσε, εντούτοις παραμένει ακόμη και σήμερα σε διαθεσιμότητα με προσωπική απόφαση του ΓΑΔΑΡΧΗ κ. Σκούρα! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο αστυνομικός - μάρτυρας και η νοθεία στις εκλογές

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για νοθεία στις εκλογές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και για τα οικονομικά του ίδιου σωματείου έφερε στο φως καταγγελία από άνθρωπο που συμμετείχε στη διαδικασία των εκλογών, στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» του Open.

Η μεγαλύτερη νοθεία, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, όπως αναφέρει το ereportaz.gr, έγινε κυρίως σε μια από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου οι εκλογές διεξήχθησαν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και με τη χρήση τάμπλετ και κινητών τηλεφώνων.

Οι ειδικοί φρουροί, μέλη του ΣΕΦΕΑ, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό μητρώου τους για να έχουν δικαίωμα ψήφου. Τα μέλη του ΣΕΦΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν 5.000 ειδικοί φρουροί.

Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, ο οποίος γνωρίζει αρκετά εκ των έσω, όταν οι αστυνομικοί – μέλη προσέρχονταν για να ψηφίσουν, καταχώριζαν σε ένα τάμπλετ τον αριθμό του μητρώου τους και το σύστημα έστελνε στο κινητό τους έναν πενταψήφιο κωδικό, με τον οποίο θα συμμετείχαν στις εκλογές. Στη συνέχεια καταχώριζαν και τον πενταψήφιο κωδικό για να ανοίξει η πλατφόρμα και να ψηφίσουν.

Όμως ενώ φαινομενικά η διαδικασία προστατεύει το αδιάβλητο των εκλογών, αυτό δεν συνέβη. 

H αθώωση

Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του ereportaz.gr, στις αρχές Απριλίου του 2024, δηλαδή έναν μήνα μετά τη διαθεσιμότητα, περατώνεται τελικά η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό και ο Γ. Γ. αθωώνεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο, ο αστυνομικός υποδιευθυντής που διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση προτείνει την άρση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή του αστυνομικού στα μάχιμα καθήκοντά του…

Ο Γ. Γ. όχι μόνο δεν έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του, αλλά κινδυνεύει πια, όπως καταγγέλλει , λόγω στοχοποίησής του από συγκεκριμένους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., με απόταξη.

Στις 9 Απριλίου 2024 ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Ιωάννης Σκούρας, ενημερώνει τον αστυνομικό ότι παρά το γεγονός της αθωωτικής πρότασης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να παραμείνει σε διαθεσιμότητα, χωρίς μάλιστα να ορίζει και τον χρόνο που θα διαρκέσει αυτή.                                       

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA