Μενού
Αγρότες στη Λάρισα
Κινητοποίηση αγροτών στη Λάρισα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συγκροτήθηκε, σύμφωνα με το ThessToday, το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2), στη Σίνδο, η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή των αγροτών, οι οποίοι θα δώσουν το παρών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα αποτελείται από 15 παραγωγούς από συγκεκριμένα σημεία της χώρας.

Ειδικότερα, στην επιτροπή συμμετέχουν έξι αγρότες από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, δύο από Στερεά Ελλάδα και ένας από Πελοπόννησο, με τα ονόματα να γίνονται γνωστά αργότερα, σήμερα.

Αγρότες: Τα αιτήματά τους

  1. Θεσμοθέτηση νόμου αγροτικού πετρελαίου
  2. 7 λεπτά / κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα σταθερά
  3. Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ
  4. Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων στις αποζημιώσεις που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ deminimis
  5. Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία
  6. Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές
  7. Έργα υποδομής αντιπλημμυρική προστασία

Κυβερνητικές πηγές: Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο πως η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει τελικά την ερχόμενη Τρίτη, αντί για τη Δευτέρα που ήταν προγραμματισμένη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει την Τρίτη (12/2), στις 12:00, καθώς τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με τον «Μαξιμιλιανό», από μεριάς κυβέρνησης παρών θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παρά τις επιμέρους γκρίνιες, έχει καταφέρει να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό.

Είναι σίγουρο ότι από μεριάς αγροτών θα έρθουν αρκετοί, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου το κρίσιμο ερώτημα είναι αν αυτοί που θα βρεθούν στη σύσκεψη θα μπορούν να δεσμευτούν έναντι της κυβέρνησης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA