Μενού
Οι αγρότες
Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (20/2) έφτασαν στο λιμάνι του Πειραία αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν με τους υπόλοιπους παραγωγούς της χώρας στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, στον Πειραιά «κατέβηκαν» τρία πλοία με αγρότες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 200 παραγωγούς από διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπως το Ηράκλειο και το Χανιά.

Η κάθοδος τους προς το κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά και στη συνέχεια, θα συναντηθούν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους αγρότες στην πρωτεύουσα.

Αγρότες: «Κατεβαίνουν» και από Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ παράλληλα φθάνουν λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό, παναγροτικό συλλαλητήριο.

Συνοδεία περιπολικών, οι αγρότες έφτασαν στις 20:00 το απόγευμα της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας και ξεκίνησαν άμεσα μία σύσκεψη, όπου τέθηκε επί τάπητος η πορεία τους για το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Open, η «κάθοδος» για το κέντρο της πρωτεύουσας θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί και αναμένεται να είναι στην πόλη κατά τις 11:00 με 12:00 το πρωί της Δευτέρας. Θα κάνουν στάση για περίπου τρεις με τέσσερις ώρες στη Λεωφόρο Αθηνών. 

Γύρω στις 17:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωσή τους στην πλατεία Συντάγματος, αφού πάρουν το «πράσινο φως» από τις αστυνομικές Αρχές για τη διεξαγωγή του παναγροτικού συλλαλητηρίου.

Στο δρόμο προς την Αθήνα

Συγκεντρωμένα στο Κάστρο της Βοιωτίας βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας (19/2) τρακτέρ που έχουν μαζευτεί από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για θα λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, με στόχο, σύμφωνα με ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA