Μενού
Έκρηξη στον Πειραιά
Εμπρηστική επίθεση σε πάρκινγκ στον Πειραιά | EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
  • Α-
  • Α+

Διπλός «πονοκέφαλος» στην ΕΛΑΣ από τις συνεχείς βομβιστικές επιθέσεις τα τελευταία 24ωρα σε Πειραιά και Καλλιθέα. Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις αδιαφόρησαν για το αν θα υπάρχουν θύματα καθώς στον Πειραιά το πρατήριο υγρών καυσίμων λειτουργούσε κανονικά τη στιγμή της έκρηξης και όπως έλεγαν στελέχη της Αστυνομίας από τύχη δεν υπήρξαν θύματα ενώ στην Καλλιθέα μια γειτονιά μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο με ενοικιαστές παρακείμενων διαμερισμάτων και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές να αναζητούν τρόπο αποζημίωσης. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά «άδειο ήταν το σπίτι, ήθελα να το βάλω για πούλημα, τώρα δεν ξέρω τι θα κάνω αφού δεν μπορώ να πληρώσω δάνειο».

Η ΕΛΑΣ αναζητά στοιχεία τόσο για τους δράστες μέσα από υλικό από κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί το δρομολόγιο τους ενώ από τον σωματότυπο θα μπορούν να διακρίνουν εάν πρόκειται για άτομα που αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών όσο και για τον «εντολέα». Παράλληλα ερευνούν εάν οι δυο βομβιστικές επιθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προκύψει συσχέτιση των δυο υποθέσεων.

Η έκρηξη στην Καλλιθέα σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε διαμερίσματα και σε οκτώ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Επίσης όπως διαπιστώθηκε δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.

Σημειώνεται πως κατά την έρευνα στον μαντρότοιχο δίπλα στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν εντοπίσει υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού με τους αστυνομικούς να παίρνουν δείγμα από το χώμα από το σημείο της έκρηξης προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος του μηχανισμού στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στην Καλλιθέα οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μηχανισμός αποτελούνταν από τουλάχιστον 10 κιλά εκρηκτικής ύλης ενώ αναμένονταν να πάρουν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της κάβας ο οποίος διατηρεί και νυχτερινό κέντρο στην ίδια περιοχή. Το 2010 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τρία μασούρια δυναμίτιδας έξω από την επιχείρηση του στην οδό Λαγουμιτζή, ενώ το 2019 είχε πέσει θύμα διάρρηξης με τους δράστες να αρπάζουν χρηματοκιβώτιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA