Μενού
Κτήριο στην Πλάκα
Κτήριο στην Πλάκα | Reddit
  • Α-
  • Α+

Ένα κτίριο της Πλάκας έχει ξετρελάνει τους χρήστες των social media, οι οποίοι νομίζουν πως ανακάλυψαν την πραγματική τράπεζα των καλικάντζαρων από τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Οι φανς του διάσημου μάγου εκτίμησαν το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου στην Πλάκα, όχι μόνο για τον αρχιτεκτονικό του ρυθμό, αλλά και για την απίστευτη ομοιότητά του με την τράπεζα Gringotts από την αγαπημένη σειρά βιβλίων και ταινιών, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Η Gringotts της μεγάλης οθόνης δεν είναι βέβαια τόσο κομψή και στιλάτη όσο το εν λόγω κτήριο. Σύμφωνα με χρήστες στην υποσελίδα r/ArchitecturePorn, η κατασκευή αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, συνδυάζοντας στοιχεία μπαρόκ, ροκοκό και art nouveau.

«Ξέρει κανείς τι στυλ αρχιτεκτονικής είναι αυτό;» ρωτάει ένας χρήστης. «Γκρινγκοτικό» απαντάει κάποιος για πλάκα, με πολλούς όμως να συμφωνούν για την τρομερή ομοιότητα.

«Νομίζω είναι η Gringotts» σχολιάζει ένας χρήστης παίρνοντας αμέσως απάντηση: «Δε χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να βρω το σχόλιο που έψαχνα», «Το ίδιο θα έλεγα. Αναρωτιέμαι αν το Gringotts βασίστηκε σε αυτό».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA