Το μέγεθος της τεράστιας έκτασης που έχουν λάβει οι καταστροφικές φωτιές στη χώρα μας αποτυπώνεται σε δορυφορική εικόνα του Meteo.
Την ώρα που δεκάδες δασικές πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα μας και καταστρέφουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, και κατοικημένων περιοχών, ο καπνός έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου.
Ειδικά οι πυρκαγιές στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων που πλέον έχουν φτάσει στη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αερίων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος.

Χαρακτηριστική είναι η δορυφορική εικόνα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr το πρωί της Τετάρτης 23/8, η οποία δείχνει την έκταση που καλύπτει ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Καπνός κάλυψε τη Μάλτα
Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.
Ενδεικτική είναι η εικόνα από την κάμερα καιρού στην Σλιέμα της Μάλτας, όπου διακρίνεται η περιορισμένη ορατότητα στο λιμάνι της πόλης.

- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.