Μενού
Ελαιώνας
Ελαιώνας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όλο και περισσότερο φαίνεται ότι αποθρασύνονται οι επιτήδειοι ληστές λαδιού και ελιάς, αφού πλέον έχουν συμπεριλάβει στο οπλοστάσιό τους «σιωπηλά» πριόνια, με τα οποία ξεγυμνώνουν τα δέντρα από τα κλαδιά τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Όπως πληροφορεί το Mega, στη «βιομηχανία» κλοπής λαδιού, η οποία έχει εξελιχθεί σε μάστιγα εν μέσω της εκτόξευσης των τιμών του «υγρού χρυσού», έρχονται να προστεθούν και πριόνια με...«σιγαστήρα».

Τα νέα «όπλα» των ληστών

Όπως έδειξε και ιδιοκτήτης καταστήματος με αγροτικά εργαλεία στον αέρα του δελτίου, υπάρχει στην αγορά ένα είδος ηλεκτρικού αλυσοπρίονου, που λειτουργεί με μπαταρία. Το εν λόγω εργαλείο έχει πολύ μικρό μέγεθος, όσο ένα μικρό συμβατικό ξυλοπρίονο, και μπορεί να το χειριστεί κανείς με ένα χέρι αφού ενεργοποιείται μέσω μίας μοναδικής σκανδάλης.

Ταυτόχρονα, παράγει ελάχιστο θόρυβο, αφού ο δημοσιογράφος, μετρώντας τα ντεσιμπέλ του, βρήκε πως είναι χαμηλότερα και από την ένταση της ανθρώπινης φωνής. Επιδεικνύοντας πόσο εύκολο είναι στη χρήση, μέσα σε δευτερόλεπτα ο άντρας καταφέρνει να κόψει μία μικρή κλάρα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι δράστες ενεργούν τη νύχτα χρησιμοποιώντας τα αθόρυβα αλυσοπρίονα, ενώ ένας συνεργάτης τους περνάει με αγροτικό από τα σημεία που κόβουν, φορτώνοντας στη στιγμή τις κλάρες γεμάτες καρπούς, και γίνονται «καπνός» μέσα στο σκοτάδι, κατευθυνόμενοι προς την επόμενη λεία τους.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA