Μενού
mitera-patra
Η μητέρα που έχασε τα δύο παιδιά της | Alpha / Glomex
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι θάνατοι δύο βρεφών μιας οικογένειας σε διάστημα ενός έτους στην Αχαΐα. Το πρώτο μωρό κατέληξε όταν ήταν 19 ημερών και το δεύτερο όταν ήταν δύο μηνών

Η μητέρα που ήταν δίπλα στα βρέφη περιέγραψε στην εκπομπή «Tlive» του Alpha τα επεισόδια, αλλά και όσα έγιναν στο σπίτι και στο νοσοκομείο, οδηγώντας τα δύο μωρά στον θάνατο.

Σύμφωνα με την εκπομπή, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κανένα παθολογικό πρόβλημα στα βρέφη. Σύμφωνα με τη μητέρα, το ένα παιδί «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, στο οποίο γύρναγε τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο κέντρο υγείας της Αχαγιάς, συνήλθε το παιδί μια χαρά».

Η μητέρα συνεχίζει: «Μάς λένε ότι το παιδί έπρεπε να στο "Καραμανδάνειο". Με διώξανε εμένα, το παιδί μπήκε σε εντατική μονάδα, είμασταν μέσα ενάμησι μήνα, έπρεπε να κάνει όλες τις εξετάσεις και κάθε μέρα ρώταγα "τι έχει το παιδί, τι έχει το παιδί" και δεν μού απαντούσαν». 

Τι αναφέρει η μητέρα για τους θανάτους των παιδιών

Το πρώτο παιδί γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 2022 και στις 19 του ίδιου μήνα άφησε την τελευταία του πνοή. Η μητέρα αναφέρει ότι οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τη μητέρα να κάνει εγκεφαλογράφημα στο παιδί όμως δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, καθώς πέθανε.

Η μητέρα ήταν δίπλα στο μωρό και περιέγραψε έναν περίεργο ήχο που άκουσε να βγάζει το βρέφος, ενώ ήταν κοιμόταν στο σπίτι. Φώναξε τη σπιτονοικοκυρά για βοήθεια και εκείνη τη συμβούλεψε να πάνε σε γιατρό. «Πνιγότανε περίπου, δεν είχε αλλάξει χρώμα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας της Αχαγιάς και μισή ώρα μετά μάς είπαν ότι το παιδί "έφυγε"».

Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της η νεαρή μητέρα είπε ότι είχε μία «περίεργη εγκυμοσύνη», δεν φάνηκε εξ αρχής, πήγε στο γιατρό και, μόλις βεβαιώθηκε, κράτησε το παιδί. «Κανονικά γέννησα, κανονικά την πήγα στο σπίτι, εξήγησα ότι υπάρχει κάποιο ιστορικό από το πρώτο παιδάκι και μού είπαν ότι είναι μια χαρά όλα, είχαμε κάνει εξετάσεις στο Ρίο, δεν βρέθηκε κάτι στο παιδί», λέει η μητέρα και συνεχίζει: 

«Μετά από λίγο καιρό, στις 14, μάς έκανε αυτό τον σπασμό και πήγαμε στο "Καραμανδάνειο". Από το "Καραμανδάνειο" μετά μάς πήγανε στο "Παίδων", ενάμιση μήνα τώρα, και απάντηση ποτέ δεν πήραμε».

Το παιδί δεν είχε καλή εστίαση στα μάτια, σύμφωνα με τη μητέρα, ενώ στο «Καραμανδάνειο», θεώρησαν ότι έκανε σπασμούς. «Το κρατήσανε δύο ημέρες στην Εντατική και μάς σύστησαν να πάμε στο "Παίδων» λέει η μητέρα και αναφέρει: «Δεν ξέρανε [πού οφείλονται οι σπασμοί], το μόνο που ξέρανε είναι να κάνουν εξετάσεις. Ζήτησα το παιδί να μπει στην Εντατική και μού λένε "όχι" για να μην κολλήσει μικρόβια».

«Μάς είπανε μετά από ένα μήνα, αφού είμασταν μέσα ένα μήνα, τις τελευταίες ημέρες το παιδί έκανε κάποιο σπασμό και αυτοί το θεώρησαν ότι ήταν σπασμοί, μετά μάς είπαν για κάποιο φάρμακο και μία αντιβίωση, τής τη δίνανε, την τρίτη ημέρα πάλι που το έκανε όμως σε πιο βαριά μορφή είπαν ότι θα πρέπει να ανέβει η δοσολογία του φαρμάκου».

«Ήταν σε καταστολή για λίγες ώρες και την επόμενη ημέρα είχαμε κανονίσει ραντεβού να κάνει εγκεφαλογράφημα». «Ήμουν εγώ και άλλοι δύο άνθρωποι στο διπλανό κρεβάτι. Την τελευταία φορά που έφυγε το παιδί της είχανε βάλει κάποιο μηχάνημα για να μην πάθει κάτι το παιδί και άρχισε και κοπάναγε και έτσι ήρθαν».

«Ανέβασαν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε»

Παράλληλα, η νεαρή μητέρα ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και απάντησε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια.

Είπε επίσης ότι η διευθύντρια του νοσοκομείου τους είχε ενημερώσει πως τα πράγματα είναι σοβαρά, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά δεν περίμεναν ότι το παιδί θα φύγει. Σύμφωνα με τη μητέρα, από τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, δεν φαινόταν να έχει το παιδί κάποια σοβαρή πάθηση.

«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν που μάς είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Αφού είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί "έφυγε"», ανέφερε η νεαρή μητέρα.

Η μητέρα είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία

«Είμαι δύσκολα», απάντησε η 23χρονη στο πώς διαχειρίζεται την απώλεια των παιδιών της. «Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι τους δικούς μου και κανέναν άλλον. Και το παιδί μου αν γινόταν, αλλά...», πρόσθεσε.

Η νεαρή μητέρα είχε χάσει το 2014 και την αδερφή της μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. «Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία και η αδερφή μου και μετά από το εξιτήριο που πήρε, έφυγε».

«Μας είπαν πως θα γίνει προγονιδιακός έλεγχος που θα πάει επτά γενιές πίσω, το ίδιο είπαν και σε εμένα». «Τώρα έχουν ξεκινήσει», είπε η μητέρα των δύο βρεφών που πέθαναν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA