Μενού
Πέρασμα κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία
Καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη Βουλή θα μιλήσει αύριο (22/11) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, θα σταθεί στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου, που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Ανάμεσα σε αυτές τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και εισηγήσεις για μετεγκατάσταση ανθρώπων από περιοχές στη Θεσσαλια, καθιστώντας τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης και άλλων χωριών, ως τους πρώτους «κλιματικούς μετανάστες» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Mega, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταθεί στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, παρουσιάζοντάς το ως «νέα πολιτική Πολιτικής Προστασίας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τρία βήματα. Πρώτον, την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και δεύτερον, μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, δηλαδή παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών που μπορεί να λύσουν προβλήματα, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτήν την περίοδο και προήλθαν από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου καλοκαιριού.

Τρίτον, και σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση ολόκληρου χωριού και για τους πρώτους κλιματικούς μετανάστες στην Ελλάδα, πρόκειται σύμφωνα με το Mega, για ένα νέο νομοσχέδιο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δεν είναι έτοιμο ακόμη και θα αφορά τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης και άλλων χωριών στη Θεσσαλία, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μετεγκασταθούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA